Zavřít reklamu

LG icon

Co mají společného iPhone 6s Plus a Samsung Galaxy S7 Edge? Oba dva smartphony mají obrazovku, která měří diagonálně 5,5palce, takže by měly být oba dva mobilní telefony velikostně srovnatelné. Přesto se Samsung Galaxy S7 Edge lépe drží a odemyká. Důvodem je, že iPhone má příliš velký kulatý Home Button, který ve svém těle skrývá snímač otisků prstů. Tím je fyzicky iPhone větší než zmiňovaný Galaxy S7 Edge. Je velice pravděpodobné, že jedna z nejporuchovějších části – Home Button úplně z iPhonu zmizí.

Odemykání iPhonu u verze Plus je opravdu složitější a bojíte se, aby vám váš drahý miláček z ruky při odemykání nevypadl. Apple se již delší dobu snaží přijít na to, jak integrovat snímač otisků prstů (Touch ID) pod displej iPhonu. Apple tak chce zmenšit spodní rámeček při zachování stejné velikosti displeje. Podle mnoha analytiků si ještě Home Button s Touch ID minimálně dva roky užijeme.

Máme pro vás jednu dobrou a špatnou zprávu. Dobrou zprávu je, že byl představen displej, který v sobě ukrývá snímač otisků prstů. Špatnou zprávou však je, že Apple není firma, která zmiňovaný displej představila.

LG Innotek v pondělí demonstroval, jak celá technologie funguje. Pomocí zmiňované technologie můžeme smartphone odemykat otiskem prstů, aniž by musel výrobce dávat například na záda telefonu speciální senzor. Abychom to uvedli na pravou míru, tak se prst nepřikládá přímo na dotykovou plochu, ale na černý rámeček, který se nachází okolo displeje. Senzor se nachází v krycím skle a je tenký téměř 0,03mm

Celý senzor se nachází pod krycím sklem, takže není na vnější straně zařízení. Výrobce tak může produkovat elegantně navržený smartphone. Oblast, kde je snímán otisk může být označena různým vzorem,“ napsalo LG ve svém oznámení. „Vysoká pevnost krycího skla chrání snímač a zabraňuje přímému styku s vodou. Vysoká odolnost také ochrání displej před poškrabáním. Přesnost rozpoznávání je téměř stejná jako u tlačítkových snímačů otisků,“ dodala společnost.

LG a další výrobci, kteří používají komponenty od LG by mohli tuto novou technologii použít v blízké buducnosti. Určitě se technologií inspiruje i Apple a LG tak dokázalo, že je technologicky možné vložit snímač pod krycí sklo.

lg-innotek-displej-fb

*Zdroj: Bgr.com, Arstechnica.com

Dnes nejčtenější

.