Zavřít reklamu

Steam ikonaSteam, který je synonymem iTunes Store v herním průmyslu využívá 125 milionů uživatelů z celého světa. Nyní přichází tato platforma nabízející hry také možnost půjčování filmů. K neuvěřitelným 6400 hrám pro Windows, 2300 hrám pro Mac a 1500 hrám pro Linux se tak nově přidá také 100 filmů, které si mohou uživatelé pronajmout za průměrnou cenu 3,99$ na 48 hodin.

Valve však prozatím a možná také navždy nabízí jen filmy společnosti Lionsgate, která sotjí za filmy jako je Hunger Games, Twilight nebo série Saw. Lionsgate často produkuje filmy z fantasy světa nebo série, které se staly předlohami pro známé hry, případně také naopak, kdy se hry staly předlohou pro filmy od Lionsgate. Tématicky se tedy právě nabídka této společnosti hodí a Valve, které stojí za Steamem zatím nekomentovalo, zda se nabídka filmů rozšíří o další společnosti nebo zda je exkluzivní partnerství jen mezi Valve a Lionsgate.

Ovšem ačkoli bych se nerad prvoplánově zastával Applu, musím objektivně říct, že iTunes se na filmy hodí zkrátka mnohem víc a je vidět, že celá platforma iTunes Store byl od začátku navrhována pro multimediální obsah, zatím co Steam vše stavěl pro hry. Designově mi zkrátka Steam pro filmy moc nepasuje a najít například základní informace o filmech jako je kvalita v jaké jsou k dispozici a mnoho dalšího je téměř nemožné.

steam

 

*Zdroj: czechcrunch.cz

Dnes nejčtenější

.