Zavřít reklamu

97 iPad Pro icon

Apple představil 21. března nový 9,7palcový iPad Pro. Mezi zásadní novinky u nejnovějšího tabletu od Applu patří podpora chytré tužky Apple Pencil nebo nový fotoaparát, který nalezneme i u iPhonu 6s. Jedná se tedy o 12-megapixelový fotoaparát s 1,22µ pixely a clonou ƒ/2,2. Tudíž 9,7″ iPad Pro zvládá natáčet video ve 4K rozlišení (3840 × 2160). 9,7palcový displej má také zároveň novou technologii True Tone, která pomocí senzorů upraví displej iPadu tak, aby byl váš přímý pohled na displej co nejpřirozenější. Podle analytiků budou nový iPad Pro kupovat především majitelé iPadu Air. Společnost DisplayMate provedla hloubkové testy obrazovky nového iPadu Pro a zjistila, že se jedná o „významný upgrade.“ Společnost poté srovnala displej 9,7palcového iPadu Pro se starším iPadem Air 2.

Oba dva výše zmiňované tablety mají podobné specifikace, konkrétně poměr stran 4:3, rozlišení 2048 x 1536 při 264 pixelech na palec (ppi). Přesto Apple v novém iPadu displej upravil, společnost DisplayMate ho dokonce označila jako „nejvýkonnější mobilní LCD displej, který kdy testovala.“ Konkrétně bylo zjištěno, že 9,7palcový má dva barevné gamuty, které poskytují perfektní barevnou přesnost, která je podle DisplayMate naprosto dokonalá. Ve své zprávě dále uvedla, že displej zobrazuje obraz lépe než jakékoliv jiné mobilní displeje, monitory nebo dokonce UHD TV. Tablet používá novou technologii DCI-P3, která má široký barvený gamut, ten se používá dokonce i ve 4K UHD TV. Společnost DisplayMate zároveň zjistila, že je nový iPad o více než 20% jasnější než jeho předchůdci. Jedná se tak o jeden z nejjasnějších tabletů, který kdy společnost testovala. Jas 9,7palcového iPadu Pro má hodnotu 511 cd / m2 (NIT), zatímco iPad Air má pouze 415 NIT.

9,7″ iPad Pro má také jednu z nejnižších „odrazivostí“, což znamená, že jeho barvy a kontrast jsou například na slunci vidět mnohem lépe, než na jakémkoli jiném mobilním displeji. iPad získal novou anti-refelctance vrstvu, která snižuje odrazivost na pouhých 1,7 procent. iPad Air 2 má odrazivost 2,5 procent, což je zásadní rozdíl.

Displej na 9,7palcovém iPadu Pro, překonal 12,9palcový displej staršího iPadu Pro v každé kategorii,“ uvedla společnost ve své zprávě. DisplayMate se domnívá, že by mohl Apple použít jednu z nových technologií na novém iPhonu 7. Celý test naleznete na oficiálních DisplayMate stránkách.

ipad pro

*Zdroj: Macrumors.com

Dnes nejčtenější

.