Zavřít reklamu

iPhone 6Spoločnosť DisplayMate pravidelne zverejňuje testy displejov u nových zariadení. Tentoraz sa odborníci pozreli bližšie na nové Retina HD displeje, ktoré sa nachádzajú v iPhone 6 a iPhone 6 Plus. Podobne ako vždy, aj tentoraz boli vykonané laboratórne testy a detailné porovnania, vďaka ktorým mohli DisplayMate odhaliť, či sú displeje technicky dokonalé alebo naopak, zaostávajú za svojou konkurenciou. V prípade dvoch nových iPhone je to ale mix oboch.

iPhone 6 Plus ponúka najlepší LCD displej, aký kedy DisplayMate testovali. Lenže stále je to len najlepší LCD displej a nie najlepší displej na trhu. Prvenstvo v súčasnosti patrí konkurenčnému Samsungu Galaxy Note 4, ktorý ponúka 5.7-palcový Super AMOLED displej s rozlíšením 2560 × 1440 bodov. Konkurenčný phablet sa zároveň môže pochváliť oveľa realistickejším podaním farieb a ďalšími výhodami, ktoré obhajujú jeho prvenstvo. K nim mimo iného patrí technológia Adapt Display, ktorá inteligentne prispôsobí farby a ďalšie vlastnosti displeja tak, aby vyhovel aktuálnym podmienkam.

Displej iPhone 6 Plus sa môže pochváliť najvyšším jasom, najnižším odrážaním svetla a rovnako si počínal najlepšie zo všetkých LCD displejov v oblasti presnosti farieb a kontrastu. Zároveň ide o druhý displej, ktorý získal vo všetkých testoch zelené hodnotenie. iPhone 6 je na tom o trochu horšie, za čo však môže nižšia hustota pixelov a nižšie rozlíšenie displeja. Nakoniec DisplayMate tvrdia, že ide o „veľmi dobrý displej, no je škoda, že Apple už nehľadá to najlepšie, ale len to uspokojujúce.“

iPhone 6 Retina HD
*Zdroj: DisplayMate

Dnes nejčtenější

.