Zavřít reklamu

iPad Windows 98Pokud patříte stejně jako já do té generace, která začínala s osobními počítači, na kterých běžel Windows 95 případně Windows 98, pak určitě nyní na chvíli rádi zavzpomínáte a necháte se unést na vlně nostalgie. Na webu Copy.sh si totiž můžete přímo v prohlížeči spustit Windows 98 Arch Linux, KolibriOS, Linux 2.6 a 3.18, Windows 1.01, FreeDOS, OpenBDS, Solar OS a Bootchess (šachy v asembleru).

Autor tvrdí, že na projektu strávil 4 roky života, aby vše doladil do současné podoby a systémy běžely přesně tak, jak mají. Například ve zmíněných Windows 98 si klidně můžete zahrát hry nebo se pokochat tradiční nabídkou start a nastavením systému. Jen ono chroupání pevného disku, které se ozývalo z bedny vždy, když jsme jen otevřeli nějakou složku, bohužel k autentičnosti chybí. Nicméně i tak je zajímavé si vyzkoušet téměř 20 let staré systémy.

Navíc, pokud vám ani jeden z nabízených systémů nevyhovuje, můžete zkusit rozběhnout některý ze svých oblíbených systémů. Do emulátoru je totiž možné nahrát obraz CD, diskety nebo disku a nabootovat z něj. Zvolit si můžete i velikost  paměti.

Windows 98 FB

*zdroj: živě.cz

Dnes nejčtenější

.