Zavřít reklamu

iPhone 7 concept 5 icon

Celosvětově známý analytik Ming-Chi Kuo z KGI dnes vydal prohlášení, ve kterém sděluje informace týkající se prodejnosti smartphonů společnosti Apple, se kterými je analytik vždy poměrně dobře seznámen, a to díky svým zdrojům uvnitř společnosti. Kuo tvrdí, že by prodejnost telefonů s logem nakousnutého jablka měla stále klesat. Dále řekl, že Apple vyrobí nových iPhonů 7 méně než 200 milionů. Tato informace přichází několik dnů poté, co DigiTimes řekl, že Apple snížil od dodavatelů objednávky čipů, kvůli nižším prodejům iPhonů a iPadů.

Tržby z iPhonu 6s a iPhonu 6s Plus v posledních měsících podle analytika ukázaly, že poptávka klesá na vyspělých trzích, zatímco poptávka na rozvojích trzích stále stoupá, bohužel minimálně. Očekává se, že prodejnost nového iPhonu nebude velká, protože podle Kua neintegruje Apple do nového iPhonu žádnou převratnou technologii nebo funkci. Diskutuje se, že by mohl mít pouze nový duální fotoaparát. Přesto by podle ostatních analytiků byl pozadu před svou konkurencí, která již duální fotoaparáty používá.

Jedná se pouze o odhady, nikoliv o potvrzené informace. Je nakonec možné, že Apple použije jeden ze svých starších patentů s převratnou technologií, na který se již dávno zapomnělo. Na konec prohlášení společnost KGI, respektive zmiňovaný Kuo také dodal: „Nejsou žádné důkazy, které by dokazovaly, že je v Číně předobjednáno 3,4 milionů kusů nového iPhonu SE, číslo je nižší.“ Přesto svůj odhad analytik nesdělil.

The Wall Street odhadl, že by se mohlo prodat nového iPhonu 210 – 230 milionů kusů, zatímco Kuo tak optimistický není – jak bylo řečeno v úvodu, číslo by podle něj nemělo přesáhnout 200 milionů. Apple doposud zažil rekordní prodeje z iPhonu 6 / Plus a iPhonu 6s /Plus, i když se očekávalo, že prodejnost iPhonu 6s tak velká v prvních měsících od vydání nebude.

iPhone 7 koncept FB

*Zdroj: 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.