Zavřít reklamu

steve jobs angy iconKdyž Apple v pátek oslavil své 40. výročí od založení společnosti, většina si vzpomněla na Steva Jobse a na to, že by byl opravdu pyšný, že jeho společnost, kterou spoluzaložil se Stevem Wozniakem právě 1. dubna 1976, slaví už 40. narozeniny. Jenže opak je pravdou, Steva by nic podobného nezajímalo. Steve Jobs totiž nebyl sentimentální a vracet se k něčemu do minulosti, nebyl jeho šálek kávy. Když před 10 lety, tedy někdy v roce 2006, měl Apple slavit své 30. narozeniny, dostal bývalý zaměstnanec společnosti, David Pakman, nápad, že by uspořádal speciální akci, což ale Stevovi nešlo moc pod nos.

David pracoval v Applu od roku 1991 do roku 1997 a přesto, že s Applem měl spojenou jen minulost, stále se o ní zajímal. Na její 30. výročí od založení totiž chtěl uspořádat party v Candlestick Park v San Franciscu, kde by se sešli všichni zaměstnanci, kteří v Applu za těch 30 let někdy pracovali. Svůj nápad, na kterém už začal pracovat, tedy popsal samotnému Stevu Jobsovi do e-mailu. Jenže dostal jen krátkou a opravdu výstižnou odpověď:

David,

Apple is focused on the future, not the past.

—Steve

V překladu Steve Davidovi napsal, že se Apple soustřeďuje jen na budoucnost, nikoli na minulost. Víc se tehdejší CEO společnosti o oslavě bavit nechtěl a chladná odpověď znamenala pro Davida jen to, aby se o nějaké výročí nestaral.

steve_jobs_angry

*zdroj: fastcompany

Dnes nejčtenější

.