Zavřít reklamu

Apple konference 2016 iconPoslední týden od doby, kdy nám Apple oznámil, že uspořádá svou první letošní keynote, utekl jako voda. Dnes je den D a už za pár hodin Apple ukáže nové produkty, aktualizace těch stávajících, nové aktualizace současných systémů a pravděpodobně možná i něco, co nečekáme. I když nám už event opravdu horlivě klepe na dveře, ještě stále přesně nevíme, na co všechno se můžeme večer těšit a co nám pravděpodobně bohužel dnes Apple neukáže. Pojďme si tedy vše shrnout.

 

iPhone SE
Hlavní novinkou večera bude bezpochyby nový 4″ iPhone SE. Apple tak nabídne nové železo i těm zákazníkům, kteří upřednostňují menší uhlopříčku displeje u smartphonů. Představení nového iPhonu začátkem roku je na Apple poněkud neobvyklé, jelikož jsme si už zvykli, že nový smartphone s logem nakousnutého jablíčka vidíme vždy v září. Vše tak nasvědčuje tomu, že speciální edice iPhonu bude jen jakousi aktualizací stávajícího iPhonu 5s, což naznačují i informace, že vlastně půjde o jakousi kopii s nejnovějším hardwarem. Kompletní shrnutí, co vše můžeme od nového iPhonu SE čekat, si můžete přečíst v článku, na který naleznete odkaz níže.

iPhone SE lsa FB

9,7″ iPad Pro
Další hvězdou večera by měl být nový iPad Pro. Konkrétně by mělo jít o menšího bratříčka stávajícího 12,9″ iPadu Pro, který byl představeni minulý rok v září. Nový iPad by měl mít uhlopříčku displeje 9,7 palců, tudíž bude stejně velký, jako současný iPad Air 2. Oproti němu ale nabídne funkce pro profesionální využití. Chybět by tak neměla podpora Apple Pencil nebo Smart Connect pro připojení speciálních klávesnic, které lze přes konektor napájet a aktualizovat. Více si o novém 9,7 iPadu Pro můžete opět přečíst v našem nedávném shrnutí, na které naleznete odkaz níže.

iPad Air 3 9,7 inch iPad Pro

Apple Watch
Na scéně by se měly objevit i nové modely Apple Watch. Konkrétně by ale mělo jít jen o nové pásky, nikoli o novou generaci, které se dočkáme pravděpodobně v září. Apple by tak měl ukázat nové, jarní barvy řemínku Apple Watch Sport, který je mezi zákazníky nejpopulárnější. Dočkat bychom se měli ale i černého řemínku Milánský tah, který byl odhalen na českém Apple Storu v době, kdy Apple u nás začal hodinky prodávat, ale jakmile si toho všimla média, okamžitě řemínek stáhl. Podle našich informací prý nebyl řemínek ještě připraven k prodeji, jelikož ztrácel černou barvu podobně, jako kdysi iPhone 5.

Kalifornská společnost by ale měla také představit zcela nové NATO řemínky vyrobené z nylonu. Tyto řemínky byly populární hlavně v 60. letech minulého století a objevily se v několika filmech Jamese Bonda. Řemínky prý byly testovaný několik měsíců a jsou vysoce kvalitní. Právě díky zvému materiálu budou jakousi alternativou ke gumovým Sport řemínků, jelikož jsou také nepromokavé, ale zároveň nabídnou jakousi elegenaci, tudíž je bude možné použít na každou příležitost.

Nakonec se očekává, že světlo světa spatří i další řemínky ve spolupráci s Hermès. Konkrétně by mělo jít o nové barevné varianty, které by tak doplnily aktuální řemínky, které vznikly ve spolupráci se společností. Očekává se, že Apple pravděpodobně oznámí nové partnerství a největším favoritem se jeví společnost Incase.

Apple Watch Space Black Milanese Loop

Nové systémy a další

Dnes večer po konferenci by se s určitostí měli dočkat již všichni uživatelé nového iOS 9.3, OS X 10.11.4 El Capitan, watchOS 2.2 a tvOS 9.2. Všechny zmíněné aktualizace systému byly testovány mezi vývojáři a veřejnými testery po dobu několika dlouhých týdnů, které se nasčítaly až v měsíce. Jde o poměrně velké aktualizace a nejvíce novinek nalezneme v iOS 9.3, který přichízí s funkcí Noční režim (Night Shift). O všech novinkách se pochopitelně dočtete v článcích, které vyjdou ihned po vydání systémů.

Očekává se, že Apple také vydá aktualizaci iTunes, což nám naznačil i Apple Senior VP, Eddy Cue, který prozradil, že na novou verzi iTunes pro Mac se můžeme těšit po boku nových systémů. Je nepravděpodobné, že by chystaná aktualizace iTunes obsahovala designové změny. Spíše půjde o opravu mnoha chyb, zlepšení rychlosti a stability, několik málo úprav rozhraní a drobná vylepšení v Apple Music. Výrazné aktualizace Apple Music a pravděpodobně i iTunes bychom se měli dočkat až v září respektive v červnu, kdy Apple vydá beta verze.

iOS watchOS iTunes OS X

Žádné nové Macbooky
Ačkoli by se nabízelo, že Apple na keynote ukáže i nové MacBooky, zdroje tvrdí, že tomu tak nebude. Zdroje totiž tvrdí, že se konference zaměří jen na iPhone, iPad a Apple Watch a v oblasti Apple počítačů se změny prozatím konat nebudou. Přitom 12″ MacBook byl odhalen přesně před rokem, a tak se nabízí, aby jej Apple aktualizoval. Větší aktualizaci by potřebovaly i MacBooky Pro a Air.

Společnost by měla MacBooky aktualizovat až později, konkrétně prý do červnové WWDC. Nejvíc pravděpodobný se tak zdá příští měsíc, tedy duben, případně květen. V redakci však stále věříme, že se dnes večer ukáže druhá generace 12″ MacBooku a snad i nový Retina 5K displej, který by potřeboval aktualizaci jako sůl.

MacBook sad Finder

Dnes nejčtenější

.