Zavřít reklamu

Apple media event 2016 icon

První letošní konference se uskutečnila v sídle Applu v Cupertinu. Na začátek prozradil Tim Cook pár čísel k životnímu prostředí s tím, že má za cíl do dvou let běžet na 100% obnovitelnou energii. Dále zmínil, že společnost má na světě již 1 miliardu aktivních zařízení. Po Timu Cookovi se na pódiu objevila Lisa Jackson, která se o plánech Applu s obnovitelnou energií rozpovídala. Představeny byly nové nylonové náramky pro Apple Watch a samotné hodinky zlevnily. S tímto nylonovým řemínkem je pořídíte za pouhých 299 dolarů (7100 Kč).

Řeč byla i o systémech tvOS a iOS. Apple TV 4. generace byla minulý rok představena s několika novými funkcemi, mezi něž patří například podpora aplikací skrze App Store a Siri. V současné době je pro tuto Apple TV dostupno 5000 aplikací. Co se týče mobilního systému iOS, tak verze číslo 9 k dnešnímu dni běží na 80% všech aktivních zařízení. S tím samozřejmě souvisí iPhone.

Jak jsme se již dělší dobu domnívali, Apple dnes skutečně představil nový 4-palcový iPhone s označením SE. Hlavním důvodem, proč se pro tento iPhone Apple rozhodl byl ten, že za poslední rok prodal 30 milionů právě 4-palcových iPhonů. Design zůstal oproti 5s nezměněn, stejně jako barevná provedení. Fotoaparát má rozlišení 12-megapixelů a umí natáčet videa ve 4K.

printscreen 2016-03-21 v 18

Dočkali jsme se take menšího 9,7-palcového iPadu Pro. Ten na jevišti představil Phil Schiller, který dodal, že Apple prodal již vice než 200 milionů iPadů s touto úhlopříčkou. Taktéž poukázal na fakt, že vice než 600 milionů počítačů (tím myslí PC ne Mac), které se používají, je starších více než 5 let. Pro iPad je v App Storu dostupný 1 milion aplikací. Displej nového iPadu Pro je o 40% méně reflektivní než displej iPadu Air 2, tzn. méně se leskne a je tak lépe čitelný na přímém slunci. Taktéž je displej o 25% jasnější a s lepšími barvami. Stejně jako větší bratr má čtveřici reproduktorů a čip A9X.

printscreen 2016-03-21 v 18.56.43
Cisla

Dnes nejčtenější

.