Zavřít reklamu

last week tonightV pořadu The Last Week Tonight, který uvádí anglický komik John Oliver, řešil spor Applu s FBI. Oliver nejdřív hrál na obě strany, ale na konci řekl, že je na straně Applu a vytvořil komickou reklamu pro Cupertinskou společnost, kde vysvětluje, proč je šifrování důležité. Oliver začal show tím, že vysvětluje co šifrování, co chrání a jak může být prolomeno před skokem do debaty mezi Apple a FBI, která se soustředí kolem iPhonu střelce Syeda Farooka.

Oliver dále vyložil důvody pro vymáhání práva a dotkl se republikánského prezidentského kandidáta Donalda Trumpa, který navhroval bojkot Apple výrobků, než strávil značné množství času vysvětlováváním, proč vytvoření zadních vrátek na iOS pro vlády, by byl špatný nápad.

Moderátor The Last Week Tonight vysvětluje, že mnoho kritiků postoje Applu k šifrování, se zdá, že nerozumí moderním technologiím, a že vytvoření klíče tento případ, by měl vážný dopad. Pak by mohli úředníci vyžadovat po Applu klíč pro další případy. Oliver se pak opřel do kritiků Applu, kteří říkají, že firma může přijít na to jak odemknout iPhone a to díky jejím úspěchům v inovacích a poznamenává, že tento pocit mohou dostat díky způsobu jakým firma z Cupertina prodává jejich produkty.

Dále poukazuje na to, že pomyšlení Applu k vytvoření zadních vrátek je nereálné a zmiňuje, že společnost měla v minulosti problémy s hackery. Poté řekl, že snížení standartu šifrování Applu nemá moc význam z důvodu, že na trhu existuje spousta aplikací třetích stran, které se zaměřují na šifrování.

Hostitel show uzavřel tím, že další země jako Rusko a Čína se dívají na tento případ a doufají, že i oni budou mít podobnou možnost proniknout do zařízení. Oliver řekl, že “právní slabiny” argumentů FBI, bezpečnostní rizika, nemožnost Applu prosadit zadní vrátka do šifrování, mezinárodní dopad a existence šifrovacích aplikací třetích stran je dost na “rozhoupání těch nejostřejších názorů”. Nakonec to ukončil tím, že ukazuje komickou reklamu na šifrování vyrobenou pro Apple ve stylu reklamy společnosti na iPhone 6S.

*Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.