Zavřít reklamu

spotlight_icon

Mnoho uživatelů používá na svém Macu funkci „hledání ve Spotlightu,“ ta v El Capitanovi umí mnoho věcí. Díky ní můžeme ihned odkudkoliv nalézt dokumenty, emaily, ale i například skladby, které se ve vašem Macu nachází. Je aktuálně několik možností jak na Macu skladbu spustit – nejprve můžete skladbu najít a jednoduše na ni 2x kliknout, v základním nastavení se otevře iTunes, což může být pro někoho zdlouhavé. Pak ještě existuje rychlejší možnost, skladbu spustíte tak, že na soubor jednou kliknete a dáte mezerník. To má však jednu velkou nevýhodu – kliknete-li na jiný soubor, tak se přehrávaní skladby pozastaví. V El Capitanovi nabízí Spotlight užitečnou funkci, díky které spustíte skladbu přímo v něm, a to aniž by jste museli spouštět iTunes, nebo se bát kliknout jinam. Jak na to?

Stačí aby skladba byla uložena v iTunes nebo lokálně ve vašem Macu. Nejprve otevřeme Spotlight pomocí kombinace kláves Command (⌘) a mezerníku. Dále musíme zadat název skladby, kterou chceme přehrát. Po napsání části názvu Mac najde nejlepší výsledky, ve kterých by se měla objevit i naše hledaná skladba. V levém sloupci na skladbu klikneme, ihned se nám vpravo ukážou informace o skladbě a i takzvaný albumart (obrázek skladby). Albumart má na sobě ikonu play, pokud na ni klikneme spustí se skladba. My mezitím můžeme s Macem normálně pracovat a skladba hrát nepřestane.

Chceme-li skladbu vypnout, tak spustíme opět Spotlight a jednoduše zmáčkneme backspace. Funkce podporuje i přehrání vlastních playlistů v iTunes. Celkově má Spotlight jednu nevýhodu, bylo zjištěno že může zpomalovat starší zařízení.

Skladba - Spotlight
spotlight_fb

Dnes nejčtenější

.