Zavřít reklamu

Apple lock icon dvoufaktorové ověření

Poslední dobou se stále řeší, že Apple má až moc zabezpečený systém. Celou diskuzi začala žádost, kterou Apple dostal od FBI. V žádosti stálo, že FBI požaduje odemknout iPhone teroristy ze San Bernrardina. Teď new yorský šéf oddělení boje proti terorismu, John Miller, obvinil Apple, že podporuje pomocí šifrování svých iPhonů zločince a vrahy, uvedl to The Daily News.

Nejenom o Applu se rozpovídal v neděli, když byl hostem pořadu na New Yorském rádiu. „Pořád nevím proč Apple nechce změnit názor, ale doufám že ho změní a udělá systém který by byl schopen pomáhat policii. Apple díky zabezpečenému systému podporuje únosce, lupiče a vrahy. Jeden vězeň dokonce pronesl citát, že iOS 8 je „dar od Boha.“ Systém iOS 8 totiž přinesl zásadní bezpečnostní změny. Tohle všechno se musí změnit,“ řekl Miller.

Stejné věty byli citovány před americkým Kongresem, kdy okresní prokurátor Cyrus Vance řekl, že se jeho agentuře nepodařilo získat přístup k 175 iPhonům, které byli spojeny s trestnou činností. Vance dodal, že stovky šifrovaných zařízení bylo zadrženo v Texasu, Ilinois. Zařízení patřily zločinců, kteří obchodovali s lidmi.

V minulosti mohl Apple extrahoval data z iPhonu v rámci zákonných soudních příkazů, ale vydáním systému iOS 8 Apple znemožnil přístup do systému i sobě.

Co se případu mezi FBI a Applem týče, tak budou společně vystupovat proti sobě před vládou 22. března, jak celý spor dopadne není zatím jisté, ale mnoho společností ze Silicon Valley stojí na straně Applu a jsou připraveni ho plně podpořit před soudem. Všechny spory dokazují jeden fakt, iOS je aktuálně jeden z nejzabezpečenějších operačních systémů na světě.

nypd_facebook

*Zdroj: Macrumors.com

Dnes nejčtenější

.