Zavřít reklamu

Již mnohokrát jsme vás na našem webu informovali o roztržkách mezi FBI a Applem, které jsou zapříčiněny odmítavým přístupem Applu otevřít vyšetřovatelům telefon pachatele trestné činnosti . Zásady jablečné společnosti jsou totiž opravdu striktní a neporušuje je téměř nikdy. Jsou však vztahy mezi nimi opravdu až tak napjaté?

Přesně na tuto otázku se pokusil zodpovědět časopisu Forbes šéf FBI v San Franciscu John Bennett. Pokud byste však čekali slova nenávisti a narážky na to, že Apple maří záměrně vyšetřovatelům práci, byli byste na omylu. Bennett totiž naopak nešetřil na adresu Applu slovy chvály. Podle jeho slov totiž jablečná společnost s FBI úzce spolupracuje a s mnoha případy jí podle svých možností pomáhá. Není to však jen FBI, kdo se těší pomoci Applu. Jablečná společnost prý pomáhá vyšetřovatelům po celém USA, což jejich práci samozřejmě značně usnadňuje. Do médií se však podle Bennetta dostanou pouze případy, kdy stojí FBI a Apple proti sobě, z čehož pramení právě obecné mínění, že je Apple s FBI neustále na nože.

Apple policisty školí

Není to však jen poskytnutí určitých dat, které Apple vyšetřovatelům z FBI nabízí. Již mnoho let prý fungují i školení pořádaná Applem, na kterých jsou vyšetřovatelé školeni, jak zacházet s jablečnými produkty a popřípadě i to, jak se v nich dostat k potřebným informacím. Policisté tak díky tomu lépe pochopí, jak produkty od Applu fungují a minimálně se vyvarují chyb, které by mohly způsobit komplikace ve vyšetřování. Bylo by však bláhové si myslet, že jsou vztahy zalité sluncem ze všech stran. Již výše jsem zmiňoval případy, na kterých se FBI s Applem neshodne. V takovýchto situacích samozřejmě šéf FBI s postupy Applu naprosto nesouhlasí, jedním dechem však dodává, že je plně respektuje.

Ačkoliv se může zdát, že jsou vztahy FBI s Applem poměrně jednostranné a je to právě FBI, kdo na nich obrovsky profituje, opak je pravdou. I Applu, respektive jeho zaměstnancům, se totiž stávají čas od času incidenty, které jsou potřeba vyšetřit a právě v tuto chvíli přichází na řadu FBI či jiní vyšetřovatelé, kteří se snaží svému spolehlivému partnerovi co nejrychleji pomoci.

Jak tedy můžete sami vidět, zdání může klamat. Pokud jsou však nepřátelé ve skutečnosti přáteli, jaký vztah asi udržuje Apple s konkurenčním Samsungem? Vztah je to samozřejmě jiný, závislost na sobě je však v jistém ohledu hodně podobná.

apple-fbi

Dnes nejčtenější

.