Zavřít reklamu

iphone_ios_malware_warning_virusiPhone, který hraje hlavní roli ve sporu Apple vs FBI, by mohl podle San Bernardinského prokurátora obsahovat tzv. „kyber patogen“. Kuriózní tvrzení se objevilo v dopise, který byl podán Michaelem Ramosem ve čtvrtek u Kalifronského soudu. V dokumentu Ramos spekuluje, že iPhone, který byl používán Syedem Rizwanem Farookem, by mohl obsahovat důkazy o tom, že je použit jako zbraň, která by umožnila nabourat se do infrastruktury San Bernardina.

Zdánlivá hrozba je uváděna jako porušení trestního zákoníku §502, který zahrnuje ochranu proti padělání, interference, poškození a neoprávněnému přístupu do počítačových systémů. Ramos tím chce říci, že iPhone by mohl obsahovat nějaký malware, který by se mohl nabourat do systému kraje. V dopise neuvedl odůvodnění, ani jiné důkazy.

Forenzní iPhone expert Jonathan Zdziarski se k tomu také vyjádřil: „Nikdy jsme tyto výrazy v informatice nepoužívali. Dopis je prostě navržen tak, aby oklamal soud a manipuloval s ním ve prospěch FBI. Neuvedl žádný důkaz, že zařízení má, nebo může mít v sobě malware.“

Je to poprvé, co agentura naráží uprostřed federálního vyšetřování na to, co může být v iPhonu obsaženo. Řada dalších dopisů podporujících Apple přišla k soudu ve čtvrtek. Kompletní seznam předložených dokumentů Apple zveřejnil na svých stránkách. Naopak pět rodin obětí ze San Bernardinského útoku vyjádřilo svou podporu FBI.

iphone_malware_virus

*Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.