Zavřít reklamu

Apple Pencil iconJeště včera jste si u nás mohli přečíst článek, že Apple záměrně omezil funkce Apple Pencil v iOS 9.3, jelikož už několik beta verzí problém neřešil a ani jej neuvedl ve známých chybách, které zveřejňuje společně s vypuštěním každé bety. Hned několik zahraničních serverů se začalo tématu věnovat a apelovaly na Apple, aby funkce vrátil zpět, jelikož byly v mnoha ohledech užitečné a uživatel mohl tak pomocí tužky editovat například video v iMovie, což s iOS 9.3 možné už nebylo.

Zdá se, že zájem zahraničních médií opravdu pomohl, jelikož Apple včera serveru The Verge řekl, že si je problému vědom, ale že odstranění funkcí nebyl záměr a jedná se jen o dočasný problém. Společnost přislíbila, že v další beta verzi budou funkce Apple Pencil zpět a uživatelé tak budou opět schopni ovládat celý systém pomocí tužky od Applu.

„Věříme, že prst je stále primární způsob, jak uživatelé ovládají iPad, ale také rozumíme tomu, že uživatelé rádi používají Apple Pencil pro navigaci v systému a aplikacích. V současné době pracujeme na vylepšení funkcí a v další beta verzi opět vrátíme schopnost ovládat systém a aplikace pomocí Apple Pencil.“ uvedl Apple pro The Verge.

Kalifornská společnost tak potvrdila, že chystá minimálně ještě jednu beta verzi, než vydá ostrou verzi iOS 9.3 pro všechny uživatele. Beta 5 bychom se měli dočkat za dva týdny a ostrá beta vyjde pravděpodobně o týden později, tedy v úterý 15. března po představení iPhonu 5se, iPadu Air 3 a nových řemínků pro Apple Watch, které dnes byly pravděpodobně odhaleny.

Apple Pencil iOS 9

Dnes nejčtenější

.