Zavřít reklamu

iOS 9.3 iconVčera Apple vydal již čtvrtou beta verzi iOS 9.3 pro všechny registrované vývojáře. Ta samozřejmě navazuje na první betu, která vyšla před šesti týdny a přinesla spoustu zajímavých novinek včetně Nočního režimu, který šetří vaše oči, když se díváte do iPhonu ve večerních hodinách. Druhá beta verze iOS 9.3, která vyšla před čtyřmi týdny pak přinesla zkratku pro aktivování Nočního režimu přímo do Control Center. Minulá iOS 9.3 beta 3 se pak pochlubila volbou Apple News pro ČR a zásadní novinkou, díky které už nemusíme nahrávat skladby do iPhonu přes iTunesPojďme se nyní podívat, co nového přináší nejnovější iOS 9.3 Beta 4.

1) Nová ikona Nočního režimu
Apple opět změnil ikonu pro Noční režim v Control Center. Zatímco předtím šlo o měsíček v oku, nyní jde o novou ikonu měsíčku ve slunci, který symbolizuje světlo.

iOS 9
iOS 9

2) Nové znázornění popularity skladby v aplikaci Hudba
Do aplikace Hudba přibyla nová ikona hvězdičky, která se zobrazuje vedle čísla skladby v Albu. Apple tak hvězdičkou nahradil předchozí ukazatel, který se zobrazoval vedle délky skladby. Ten se skládal z paliček byl mnohem detailnější, než nový ukazatel hvězdičky.

iOS 9

3) Deaktivace Nočního režimu
iOS 9.3 beta 4 nově v Nastavení –> Obecné –> Zpřístupnění upozorňuje, že aktivováním funkce Stupně šediInvertovat barvy dojde k vypnutí Night Shift. Pokud některou z dvou uvedených funkcí aktivujete, Noční režim se vypne a po deaktivování jedné z funkcí je opět nutné Noční režim manuálně aktivovat. Rozdíl můžete vidět na snímcích níže.

iOS 9
iOS 9

4) 3D Touch u aplikace Zdraví
Téměř nakonec jedna opravdu miniaturní změna. Při vyvolání rychlých akcí pomocí 3D Touch u aplikace Zdraví je nová ikona pro nabídku Zobrazit přehled

iOS 9

5) Slabší výkon
Stejně jako všechny předchozí beta verze, tak i iOS 9.3 Beta 4 má o něco slabší výkon, než její předchůdce. Rozdíl nikdy není nějak velký, ale ve výsledku od první bety pro finální verzi už lze mluvit o ztrátě výkonu.

iOS 9.3 Beta 4 výkon

6) Omezení Apple Pencil
Nejedná se ani tak o novinku nejnovější bety, jako spíše o novinku iOS 9.3. Nově totiž Apple Pencil ztratila hned několik ze svých funkcí, a tak s ní nejde například ovládat celý systém, ale kreslit ve speciálních aplikacích pro ní určených. Více se dozvíte v samostatném článku zde.

Dnes nejčtenější

.