Zavřít reklamu

Tesla Model S iconElon Musk a jeho Tesla je známá špičkovými elektromobily, které se navíc nedávno naučily funkci autopilotat, se vyznačují také svou poměrně vysokou cenou. Například takový vrcholový Model S vás vyjde v přepočtu na 3,3 milionu korun. Nicméně Musk si nyní dal za cíl masově prosadit elektrická auta na trhu, čehož má docílit se svým novým a cenově dostupnějším vozem Tesla Model 3, který už brzy dorazí na silnice.

Před pár hodinami totiž CEO Tesly oznámil, že svůj průkopnický model představí už 31. března a cena je stanovena na 35 000 dolarů, což je v přepočtu přibližně 850 000 Kč. To sice není úplně nejnižší částka, ale na elektrický vůz od Tesly jde o slušnou cenu. Dobrou zprávou je, že cena by v budoucnu mohla být ještě nižší, protože Tesla plánuje ve své budoucí Gigafactory v Nevadě rozjet masovou výrobu baterií, které jsou vůbec nejdražší součástí elektromobilů.

Rezervovat Model 3 bude možné už zmíněného 31. března v obchodech Tesla, které ale u nás ani na Slovensku nenajdete. O den později budou spuštěny online předobjednávky, u kterých může uspět i zájemce z ČR a SR. Zajímavostí je, že doposud není známá podoba Modelu 3, jelikož Tesla se jej snaží utajit až do onoho posledního dne v březnu. Na fotografii níže byl měl být ale Tesla Model 3 pod plachtou, je však možné, že jde i o jeden z prvních návrhů Modelu X.

Tesla Model 3

*zdroj: startitup

Dnes nejčtenější

.