Zavřít reklamu

Facebook iOS icon

Nejpopulárnější sociální síť Facebook, dnes spustila pro všechny uživatele iPhonu, kteří mají Facebook a Apple ID registrované ve Spojených státech novou funkci – Live Video Broadcasting. V překladu se tedy jedná o funkci, díky které mohou nově všichni uživatelé streamovat na Facebook živé video. Tato funkce byla dříve omezena pouze na uživatele ověřených účtů a stránek. Jak již bylo zmíněno, funkce je zatím omezena na účty a iPhony registrované ve Spojených státech a Facebook doufá, že se rozšíří do dalších zemí v průběhu února. V brzké době by se „přímého přenosu“ měli dočkat i uživatelé mobilních telefonů se systémem Android.

Facebook tak reaguje na nedávnou aktualizaci konkurenční služby Periscope, která se dočkala velké aktualizace a nově umožňuje přímý přenos z vybraných akčních kamer GoPro. Máte-li tedy Apple ID a Facebook vedený v USA, tak se asi ptáte jak novou funkci používat. Je to jednoduché, v aplikaci Facebook klikněte na Stav a v dolní části vyberete -> Živé vysílání, poté napíšete nadpis Vašeho videa, a vyberete okruh uživatelů kteří Váš „přímý přenos“ uvidí. Kliknutím na tlačítko Vysílat, Vás mohou uživatelé živě sledovat přes kameru ve Vašem iPhonu. Během živého vysílání uvidíte počet i jména sledujících uživatelů, nebo komentáře k aktuálně vysílanému obsahu.

Záznam z živého vysílání se automaticky po ukončení nahraje na profil timeline. Je na Vás zda-li tam video necháte, nebo smažete.

live_video_facebook

*Zdroj: 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.