Zavřít reklamu

VLC for iOS ikonaObľúbená aplikácia VLC konečne zamierila na Apple TV vďaka novej aktualizácii, ktorá okrem podpory tvOS priniesla aj niekoľko ďalších noviniek. Najdôležitejšou novinkou je však už spomínaná podpora nového set-top boxu, vďaka čomu budú mať užívatelia konečne možnosť prehrávať filmy vo formáte MKV a ďalších, ktoré Apple TV oficiálne nepodporuje a tak získava zariadenie úplne novú formu využitia. Táto verzia aplikácie bola vo vývoji už od septembra/září, čiže užívatelia by mali čakať vyladenú a kvalitnú užívateľskú skúsenosť a ovládanie.

Update pre mobilnú verziu VLC potom priniesol možnosť prepojenia s rôznymi cloudovými službami, medzi ktoré patrí aj Dropbox a iCloud Drive. Okrem toho podporuje detailné vyhľadávanie súborov cez Spotlight, Split View multitasking na iPadoch a možnosť odomykania obsahu pomocou Touch ID na iPhone 5s a novších, ako aj na iPade mini 3, iPade Air 2 a iPade Pro. VLC sa dočkalo updatu aj pre watchOS 2, aplikácia na hodinkách slúži na diaľkové ovládanie. S podporou nových zariadení však ubudla podpora pre iPhone 3GS a iné staré zariadenia, aplikácia totiž po novom vyžaduje iOS 7 alebo novší.

Medzi ďalšie novinky potom patrí podpora pre zdieľanie súborov cez SMB protokol, prepracované sieťové užívateľské rozhranie, vylepšená podpora užívateľského rozhrania pre jazyky čítajúce sa sprava doľava. Taktiež pribudla možnosť nastaviť gestá a pokračovanie prehrávania, aplikácia ukazuje dĺžku jednotlivých kapitol počas prehrávania, pribudla podpora pre prehrávanie hudobných albumov pozostávajúcich z viacerých diskov. Prihlasovacie údaje sa teraz synchronizujú so všetkými vašimi zariadeniami, čo platí aj o URL adrese posledného streamu. Médiá uložené na vzdialených serveroch sa odteraz prehrávajú ako jeden playlist.

VLC tvOS Apple TV

 

Dnes nejčtenější

.