Zavřít reklamu

Facebook iOS iconOde dneška mohou někteří uživatelé Facebooku, sdílet a prohlížet Live Photos prostřednictvím aplikace pro iOS. Live Photos jsou takzvané živé fotografie, které aktivujete silným stisknutím displeje na nových iPhonech 6s a 6s Plus. Je to vlastně fotografie, ke které se přidají 1,5 sekundy videa před vyfocením a 1,5 sekundy videa po vyfocení a vznikne vám z toho taková krátká, třísekundová animace.

Facebook povoluje tuto funkci postupně všem uživatelům, takže zatímco někteří ji mohou využívat již nyní, někteří si počkají až do začátku roku 2016. Vkládání Live Photos, probíhá stejně jako u normální fotografie, ale fotografii můžete vložit jako normální, nebo jako Live Photos. Na Facebooku poznáte živé fotografie, podle kruhů v pravém dolním rohu. Pokud ji budete chtít spustit, stačí silně stlačit displej. Zatímco k pořízení je potřeba jeden z nejnovějších iPhonů, zobrazit živou fotografii, je možné na všech zařízeních, která mají nainstalovaný iOS 9. Na těchto starších zařízeních, bude zřejmě pohyb vyvolán dlouhým podržením. Facebook je druhou sociální sítí, která podporu Live Photos přináší, před dvěma týdny přidal podporu i Tumblr.

Hlavní nevýhodou Live Photos je to, že pokud funkci využívat nechcete, musíte ji při každém focení manuálně vypnout. Pokud na to zapomenete, můžete mít ke své fotografii nahrané i nepovedené 3 sekundy videa. Většina z nás je totiž zvyklá ihned po vyfocení, iPhone schovat.

live-photos_facebook
Facebook FB

*Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.