Zavřít reklamu

vánoční-Apple-1Vianoce sú tu a tak nastal čas na hľadanie darčekov pre svojich blízkych. Pretože sme web o Apple a veríme, že aj vy máte vo svojom okolí niekoho, kto používa Apple produkty, rozhodli sme sa pripraviť zopár užitočných článkov, ktoré vám pomôžu pri hľadaní toho najvhodnejšieho vianočného darčeku pre majiteľov Apple produktov. Myslíme aj na to, že by mohli byť majiteľmi Apple TV 4. generácie a preto sme sa rozhodli vybrať zaujímavé a užitočné príslušenstvo aj pre nich. Napokon len dodám, že ak vás nová Apple TV zaujala, určite si prečítajte našu recenziu. Tu si môžete prečítať v článku Recenze Apple TV 2015: I přes pár nedostatků se zamilujete.

Hry:

Steelseries Nimbus for Apple TVSteelSeries Nimbus – Nová Apple TV neslúži len na sledovanie filmov a počúvanie hudby, ale tiež na nej môžete hrať hry. Tie sa síce dajú hrať s pomocou Siri Remote, ale nie je nad herný ovládač, s ktorým je herný zážitok taký, aký má byť. Jeden taký existuje a je priamo určený pre Apple TV. SteelSeries Nimbus je ovládačom od prestížneho výrobcu herného príslušenstva pre herné konzoly a tak nie je divom, že sa spoločnosť rozhodla zopakovať úspech aj na Apple TV. Svojim tvarom celkom nápadne pripomína ovládač od Xboxu One. Ovládač stojí 1599 Kč. Koupit jej můžete přímo zde.

 

Guitar Hero Live for Apple TVGuitar Hero Live – Poznáte niekoho, kto miluje rock, punk, metal a túži po tom byť členom slávnej kapely? Guitar Hero Live môže hráčovi tento sen priblížiť. Najnovšie pokračovanie slávnej série, ktorú si môžete pamätať ešte z čias PS2-ky, sa vydal novým smerom a ovládanie hernej gitary je teraz o niečo inakšie, ako pri predošlých dieloch. Za to však môže fakt, že na hre pracovalo iné štúdio. Veľkou výhodou je, že ku gitare dostanete aj kompletný tracklist hry, ktorý pozostáva z približne 50 skladieb. Okrem toho sú k dispozícii dva režimy, kariéra a Guitar Hero TV. Celý bundle vás vyjde na oficiálnom e-shope Applu 2599 Kč, čo je rovnaká cena, za ktorú je dostupná aj pre Xbox One a PS4. Kupovať môžete priamo tu / přímo zde.

Príslušenstvo:

Apple Remote LoopRemote Loop – Diaľkový ovládač pre Apple TV 4. generácie je síce pekný, ale je aj pomerne tenký a malý a preto uňho existuje riziko pádu. Práve preto je v predaji oficiálne pútko Remote Loop, ktoré pokračuje v úspechu pútka pre iPod touch 5. generácie, ibaže teraz ho pripájate priamo do Lightning konektoru. Tu by som len upozornil, že pútko síce využíva rovnaký konektor ako iPhone, ale nemôžete ho pripevniť k telefónu, pretože vypadne a zbytočne by tak došlo k rozbitiu telefónu. V oficiálnom obchode Online Store stojí 429 Kč, respektíve 15€ na Slovensku. Objednať ho môžete priamo tu / přímo zde.

 

Connect IT Apple TV HolderCONNECT IT Apple TV Holder (pre 2. a 3. gen.) – V prípade, že poznáte niekoho, kto ešte používa starší model Apple TV (2. alebo 3. generáciu), potom ho môže zaujať tento užitočný nástenný držiak, vďaka ktorému je možné namontovať Apple TV na stenu alebo za televízor a prístroj tak bude mať nové miesto, ktoré môže byť z estetického hľadiska lepšie. Za tento doplnok nezaplatíte veľa peňazí, je naozaj lacný a kúpiť si ho môžete na Alze už za cenu okolo 8,5€, respektíve 239 Kč. Pre majiteľov najnovšej, štvrtej generácie, bohužiaľ u nás nie je dostupný ešte žiaden držiak, aj keď Apple už začal predávať jeden v USA. Každopádne, držiak Connect IT pre staršie modely Apple TV môžete objednať priamo tu / přímo zde.

 

Twelve South HiRise StandTwelve South HiRise – Viete si predstaviť, že by mal aj diaľkový ovládač nejaké dôstojné miesto, kam by ho mohli ľudia uložiť, aby sa nestratil? Existuje aj také. Tým, že je Siri Remote vybavený Lightning konektorom, podporuje stojany primárne určené pre iPhone a teda až sa mu jedného dňa vybije batéria, dá sa nabiť prostredníctvom tohto stojanu, v kombinácii s ktorým navyše vyzerá elegantne. Tu by som ešte vyzdvihol multifunkčnosť – darček je vhodný nielen pre majiteľov novej Apple TV, ale aj pre majiteľov iPhonu, ktorí by tak chceli svojmu telefónu dodať trochu viac prémiovosti. Napokon, kúpiť ho môžete za cenu 35,90€ priamo tu929 Kč přímo zde.

 

Filmy:

Apple Gift Card 2014iTunes Gift Card – Viem, nejedná sa práve o hmotný darček, ale pokiaľ vo svojom okolí máte majiteľa Apple TV, prídavný kredit do iTunes ho určite poteší. Kredit je možné využiť na zapožičiavanie alebo nákup ďalších filmov, ako aj na nákup hier a aplikácií. Vo výsledku sa tak vašim darčekom nestávajú peniaze, ale niekoľko hodín „entertainmentu“, pretože majiteľ Apple TV si takto bude môcť vybrať tie filmy, ktoré sú mu najbližšie. V kamenných obchodoch môžete nájsť Gift kupóny v hodnote 15, 25 alebo 50€. Kredit je možné objednať aj cez Apple Online Store, ale len v elektronickej podobe. Vo fyzickej podobe si môžete kupóny kúpiť napríklad tu.

Audio:

JBL Boost TVJBL Boost TV – Najnovšia Apple TV síce prišla o port pre optický audio kábel, zato však disponuje Bluetooth pripojením a vy si k nej viete pripojiť rôzne bezdrôtové reproduktory. V posledných dňoch som mal možnosť recenzovať jeden z nich, JBL Boost TV. Jeho výhodu je hlavne skutočnosť, že sa jedná o niečo medzi Bluetooth reproduktorom a soundbarom, keďže tento reproduktor podporuje jednak Bluetooth a jednak disponuje optickým audio portom, vďaka čomu si ho viete pripojiť aj k svojmu televízoru. Navyše ide o novinku, ktorá je cenovo dostupná. Stojí totiž len 4 990 Kč, alebo ak chcete, tak 179€. Kúpiť ho môžete priamo tu / přímo zde.

 

Harman Kardon Omni 10Harman/Kardon Omni 10 – V priebehu tohto roka sme mali možnosť testovať viacero bezdrôtových audio systémov. H/K patrí ku špičke na trhu a veľmi zaujímavým systémom, je systém Omni pozostávajúci z viacerých modelov. Vstupným modelom je reproduktor Omni 10, ktorý sa vyznačuje svojim vzhľadom, ako aj kvalitou zvuku. Po stránke hardvéru sa jedná o reproduktor s frekvenčným rozsahom 52Hz – 20 kHz, jedným 90mm wooferom a jedným 35mm tweeterom. Samozrejmosťou je podpora Bluetooth a WiFi, takže podporuje moderné technológie a aj najnovšiu Apple TV. Omni 10 môžete kúpiť priamo tu za 199€ / přímo zde za 5 690 Kč.

 

Omni20Blk_back-500x500Harman/Kardon Omni 20 – Druhý model zo série Omni je o niečo väčší, pretože sa jedná o dvojpásmový reproduktor. Obsahuje dva 75mm woofery a dva 19mm tweetery, frekvenčný rozsah je potom totožný s menším modelom, 52 Hz až 20 kHz. S výnimkou audio vlastností má rovnaké možnosti konektivity a teda disponuje Bluetooth pripojením, ako aj možnosťou pripojiť k WiFi sieti, vďaka čomu sa dá využívať ako AirPlay reproduktor. Napokon poteší moderný vzhľad v kombinácii s kvalitným zvukom. Vzhľadom k podpore iPhonu a aplikácie preň, je možné nastaviť, aby išiel zvuk „s vami“, teda hral v miestnosti, v ktorej sa práve nachádzate. Omni 20 môžete kúpiť priamo tu za 299€ / přímo zde alebo 8 590 Kč.

Apple Christmas

Dnes nejčtenější

.