Zavřít reklamu

Office 2016Už je to pět let, co společnost Microsoft naposledy vydala novou verzi Office pro OS X, takže na aktualizaci se čekalo poměrně dlouho. Nakonec to dopadlo tak, že Microsoft aktualizuje verze sady Office pro Windows i Mac ve víceméně stejné době.

Dalo by se říct, že co se týče změny rozhraní, uživatelé Macu to v posledních letech měli s používáním Office jednodušší než uživatelé systému Windows, i když tomu tak bylo hlavně kvůli menšímu počtu aktualizací. Ribbon UI od Microsoftu se například u OS X poprvé objevil v rámci Office 2011, ovšem v poměrně slabém provedení. Uživatelé Windows se na druhé straně u Office dočkali řady nesčetných kosmetických vylepšení, jejichž výsledkem bylo bohužel dost zploštělé rozhraní. Office 2016 pro Mac v tomto trendu naštěstí pokračuje a mnoho se toho nezměnilo (rozumné rozhraní, celková efektivita a uhlazenost). Retina displej funguje, jak má, a layout je mnohem logičtější než ten u Office 2011 (Mac) a 2013 (Windows). Všichni jablíčkáři by však měli mít na paměti to, že Office 2016 pro Mac potřebuje OS X verzi 10.10 Yosemite.

Vypulírovaný Word, Excel a Powerpoint
Všechny aplikace jsou moderními protějšky svých verzí pro Windows, což je něco, čeho se uživatelé Macu již dlouho dožadovali. Práce s macovským Wordem je jednoduchá a efektivní, hodně užitečné jsou hlavně integrované nástroje pro sdílení a kontrolu dokumentů. Nový Excel for Mac umožňuje převést čísla na přehledy a pomůže s vizualizací dat tak, že doporučí nejvhodnější grafy, čímž dost ulehčí práci. Také PowerPoint je podobně jako Word a Excel vylepšený o nový design a umožňuje snadné sdílení prezentací i pozvání k spolupráci na nich.

Office-2016-for-Mac-5

Uvítání od Outlook a OneNote
Aplikace Outlook i OneNote při prvním spuštění uživatele přivítají speciálním oknem a práci s nimi se snaží usnadnit co nejvíc. Nový Outlook for Mac má podporu push mail, takže složka Doručená pošta je díky ní vždycky aktuální. Vylepšené zobrazení konverzace automaticky uspořádá doručenou poštu kolem konverzací s vlákny, takže už není nutné související zprávy vyhledávat. Co se týče aplikace OneNote, tak užitečná je hlavně funkce vyhledávání, která sleduje uživatelovy značky, indexuje poznámky a rozpozná text v obrázcích a ručně psaných poznámkách. Poznámkové bloky pak lze velmi snadno sdílet s přáteli, rodinou nebo kolegy pro případnou efektivní spolupráci.

Image_UnmistakablyOffice_860x503

Systémové požadavky pro macovský Office 2016
Přesvědčte se, že máte Procesor Intel, Mac OS X verze 10.10, 4 GB paměti RAM, 6 GB volného místa na disku, oddíl Mac OS Extended.

Jak aktivovat Office 2016 for Mac:

  • Na počítači Mac, na který chcete Office 2016 nainstalovat přejděte ve webovém prohlížeci na adresu www.office.com/setup a zadejte 25místný kod (Produkt key).
  • Přihlaste se svým účtem Microsoft, který již používáte na svém PC, tabletu, telefonu s Windows nebo v aplikacích jako Onedrive či Skype. Pokud účet Microsoft ještě nemáte, můžete si ho jednoduše vytvořit. Důkladně si uschovejte vaše přihlašovací údaje.
  • Vyberte zemi a jazykovou verzi ve které chcete Office 2016 nainstalovat. Zvolený jazyk poté již změníte pouze s Language pack Office 2016. Zvolit lze pouze anglický jazyk česká lokalizace není zatím k dispozici.
  • Pak podle pokynů na obrazovce nainstalujte Office 2016. Správu vašeho účtu naleznete na webové adrese www.office.com/myaccount odkud můžete váš Office 2016 přeinstalovat na jiný Mac počítač pokud si pořídíte nový. Původní instalaci musíte deaktivovat. Novou instalaci je možné provést nejdříve 90dní od poslední instalace.
  • Tech Data Distribution, s.r.o. doporučuje software společnosti Microsoft
Office for Mac 2016

*Zdroj: Částečně čerpáno také z : http://www.itpro.co.uk/desktop-software/25546/microsoft-office-2016-for-mac-review a hlavně dodaných materiálů

Dnes nejčtenější

.