Zavřít reklamu

logo appleApple pokračuje ve svých nedávných krocích, které směřují k vývoji obnovitelných zdrojů energie, jelikož nyní se hodlá spolupodílet na financování výzkumu energetického úřadu Irska, který se chystá zkoumat využívání energie mořských vln, které by mohly efektivně pomoct při snadné výrobě elektrické energie. Podle informací chce kalifornská společnost věnovat na výzkum 1 000 000 eur, tedy přibližně nějakých 27 milionů českých korun.

„Jsme nadšeni z potenciálu využití energie oceánu, která by jednoho dne mohla sloužit jako čistý zdroj energie pro datová centra, která budujeme v Athenry, v hrabství Galway“ řekla Lisa Jackson, viceprezidentka společnosti Apple pro životní prostředí. „Jsme odhodláni pohánět na 100% všechna naše zařízení z obnovitelné energie a věříme, že investováním do inovativních projektů tohoto druhu pomůže k dosažení tohoto cíle.“

Iniciativa financovaná Applem umožní výzkumníkům použít další prostředky při testování využívání vln k výrobě energie v testovací oblasti zvané Galway Bay Ocean Energy. Energie z vln je jeden z obnovitelných zdrojů, který Apple podporoval ve snaze stát se nejšetrnější společností k životnímu prostředí. Solární energie je hlavní součástí celé iniciativy Applu, i když společnost se rovněž zaměřuje na využití větrné energie, bioplynových palivových článků a nakonec i vodních a geotermálních řešení, která pomáhají pohánět datová centra a další zařízení, u kterých se společnost snaží 100% spoléhat na obnovitelnou energii.

wave_energy_galway_ireland

*zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.