Zavřít reklamu

Apple oznámil, že všechny jeho budovy, včetně maloobchodních prodejen, kanceláří, datových center a dalších, jsou napájeny pouze obnovitelnou energií. Cupertinská společnost má momentálně svá zařízení v celkem 43 zemích světa, mezi něž patří i Spojené státy, Velká Británie, Čína a Indie. CEO kalifornského giganta řekl, že Apple je odhodlán opustit lepší svět, než na který přišel.

„Jsme odhodláni opustit lepší svět, než na který jsme přišli. Po letech tvrdé práce jsme hrdí na to, že jsme dosáhli tohoto významného milníku,“ řekl Cook. Dále se nechal slyšet, že se společnost začne zaměřovat na materiály používané v produktech. „Zaměříme se na způsoby, jakými je recyklujeme, a na naši práci s dodavateli, abychom vytvořili tvůrčí a perspektivní zdroje obnovitelné energie, protože víme, že na tom závisí budoucnost.“

Aby Apple dosáhl svých cílů v oblasti čisté energie, investoval do vybudování zařízení produkující obnovitelnou energii, jako jsou solární panely, větrné elektrárny, bioplynové palivové články, systémy generování mikrohydratací a další technologie pro ukládání energie.

Apple uvádí, že má 25 provozních projektů obnovitelné energie po celém světě, což představuje 626 megawattů výrobní kapacity. Dalších 15 projektů je zatím ve výstavbě a po dokončení bude nabízet celkem 1,5 gigawattů obnovitelné energie v 11 zemích světa.

Skutečnost, že společnost bude využívat 100 % obnovitelné energie, byl jejím dlouhodobým cílem. V roce 2014 jablečná firma oznámila, že všechna její datová centra jsou napájena čistou energií. O dva roky později se pochlubila tím, že všechna její zařízení jsou z 96 % napájena obnovitelnou energií.

V rozhovoru pro Fast Company viceprezidentka oblasti životního prostředí, politiky a sociálních iniciativ Lisa Jackson uvedla, že Apple v posledních měsících tvrdě pracuje na energetických transakcích.

Apple Park

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.