Zavřít reklamu

Facebook video profile images iconFacebook se včera pochlubil, že se již brzy chystá dovolit své jedné miliardě uživatelů, nastavit krátké video jako profilový obrázek. Facebook oznámil, že tuto možnost budou dostávat uživatelé postupně, tudíž nějakou chvíli potrvá, než se skutečně rozšíří mezi celou miliardu uživatelů. Kromě toho by se všichni měli dočkat dalších zásadních změn, které úzce souvisí s nastavením profilu a profilových obrázků a proto se celková uživatelská zkušenost z Facebooku posune na úplně novou úroveň.

Facebook se nechal slyšet, že dokonce umožní vytvářet tzv. dočasné profilové obrázky, které se nastaví například jen v případě nějaké události, kterou mohou být třeba narozeniny. Uživatel si nastaví speciální obrázek související s danou situací a ten se poté změní automaticky zpět na původní.

Facebook video profile images

Facebook ještě představil nové možnosti pro úpravu uživatelský profilů. Nově si totiž každý uživatel bude moci řídit, co přesně se ukáže u jeho profilu, pokud ho navštíví jiný uživatel. Možné bude si například určit, jaké fotografie a jaké informace se přesně zobrazí a proto bude mít každý uživatel přesnou kontrolu nad svým profilem.

Na mobilu se profilové obrázky jednotlivých uživatelů zvětší a posunou z dosavadní pozice na prostředek, jak můžete vidět na animovaném obrázku výše. Navíc, jak už bylo zmíněno, tak jako profilový obrázek si budete moci nastavit krátké video, čímž se kreativita může posunout na úplně nový level.

Novinky budou nejprve dostupné jen pro uživatele iPhonů a to jen ve Velké Británii a Kalifornii. Facebook ale přislíbil, že se velmi brzy rozšíří i mezi další uživatele.

Dnes nejčtenější

.