Zavřít reklamu

Apple Watch Space Gray - iconApple představil první generaci Apple Watch minulý rok, tedy v roce 2014, po boku nového iPhonu 6 a 6 Plus. Od té doby jsme se jich prozatím v České republice ani na Slovensku nedočkali, ale tak tomu bylo i s první iPhonem. Mnohé nasvědčuje tomu, že Apple Watch 2 by do ČR už zavítat mohli, ale nejnovější zpráva ze serveru Apple Insider přichází s novinkou, že druhé generace se nedočkáme dříve, než v polovině roku 2016.

U jablečných hodinek se totiž zpočátku očekávalo, že je bude společnost aktualizovat každý rok jako všechny své hlavní produkty. Jak to tak ale vypadá, nic takového se dít nebude, jelikož Apple letos nepředstavil Apple Watch 2 po boku nových iPhonů 6s. Právě proto se nabízí možnost, že tak učiní až ke konci tohoto roku, ale větší smysl dává, že kalifornská společnost si pro Apple Watch nastavila upgrade vždy každý druhý rok.

To potvrzuje i nejnovější zpráva od Apple Insider, která tvrdí, že Apple Watch 2 dorazí až v polovině roku 2016, tedy pravděpodobně na červnové WWDC po boku nového iOS, OS X a watch OS. Jestli tomu tak doopravdy bude ukáže až čas a několik dalších úniků. Může také stát, že Apple představí druhou generaci hodinek až na „iPhone 7 konferenci.“

Na druhou stranu Apple chce každý rok vydávat aktualizace watchOS, což dokazuje i jeho druhou generací, kterou společnost vydala před týdnem. watchOS 2 přináší mnoho novinek, které Apple Watch posouvají na další úroveň a není potřeba ani nového hardwaru. Právě v tomto nastaveném režimu pravděpodobně hodlá Apple setrvat a namísto toho, aby přinesl „s“ upgrade pro Apple Watch v podobě nového hardwaru, tak představí software, který přinese zásadní funkce a novinky, které Apple Watch výrazně změní. Letos jsou toho důkazem především nativní aplikace.

Předchozí zvěsti prozrazují, že Apple Watch by se mohly pochlubit stejnou velikostí displeje, ale navzdory tomu větší baterii. Apple prý nehodlá Apple Watch prozatím ztenčovat a proto by mohlo dojít k zmenšení několika komponent a k zvětšení baterie. Také bychom se mohli dočkat dalších senzorů, o kterých se spekulovalo už u první generace, kde se Apple nakonec rozhodl senzory odstranit, jelikož hodinky nebyly plně připraveny je správně využít.

Apple Watch 2
*zdroj: redmondpie

Dnes nejčtenější

.