Zavřít reklamu

Sony-Wena-Watch-1
Japonská společnost Sony je známá pro své high-endové androidové smartphony (řada Z) a rovněž díky chytrým hodinkám Smartwatch. V Sony si ale řekli, že se chtějí držet moderních trendů, kterým vévodí minimalismus a rozhodli se na crowdfundingový server Kickstarter pověsit svůj nový kousek jménem Sony Wena. Hodinky vypadají velice pěkně a vypadá to, že se z nich vyklubou hodinky typu napůl chytré napůl ne, například po vzoru Withings Activité. To rozhodně není špatná cesta a své zájemce si jistě najde.

Jméno Wena má znamenat „wear electronics naturaly“. Sony se tedy snaží, aby hodinky na první pohled nevypadali jako chytré, zkrátka aby krásně zapadli. Na Kickstarteru Sony vybírá deset milionů japonských yenů, což při současném kurzu na dolary je cca. 82 500 dolarů. Nejzajímavější je, že veškeré senzory a měřiče budou umístěny v řemínku, který bude kovový. To značí jednoznačně, že výměna pásku spíše nebude možná. Hodinky disponují čipem NFC, sedm barevných LEDek a vibrační motorek pro notifikace. Kompatibilní budou hodinky s Androidem a iOS ve verzi 8 a vyšší.

Sony Wena senzor

Design Weny je typicky minimalistický a ve skrze jednoduchý. Japonci plánují Wenu prodávat v několika variantách, ale známá je pouze základní cena, která je zhruba 300 dolarů, tedy po převodu na české koruny to činí 7 000 korun. Absolutně famózně potom vedle hodinek vypadá výdrž baterie. Jedná se o klasickou plochou baterii, kterou známe z klasických „hloupých“ hodinek. Hodinky by měli vydržet v provozu až 5 let! Neskutečný údaj, bohužel musíme stále přihlédnout k tomu, že se nejedná o klasické chytré hodinky.

Sony Wena 1

Dnes nejčtenější

.