Zavřít reklamu

Apple iCarApple opäť doplnil svoje rady o expertov zo sveta automobilového priemyslu a čím ďalej tým viac indícií naznačuje, že spoločnosť skutočne robí na svojom vlastnom automobile. Medzi najnovšie prírastky patria bývalí zamestnanci automobiliek Tesla, Tata a tiež jeden bývalý zamestnanec spoločnosti Texas Instruments, ktorá sa dostala do pamäte širokej verejnosti aj napríklad svojimi multifunkčnými kalkulačkami. Odtiaľ prestúpil do Applu Subhagato Dutta, ktorý pracoval ako dizajnér u výrobcu polovodičov (a kalkulačiek). Do Applu prestúpil v júli/červenci a jeho skúsenosti zahŕňajú nielen navrhovanie čipov, ale tiež skúmal technológiu samojazdiacich vozidiel a vyvíjal algoritmy pre tento typ vozidiel.

Rovnako zaujímavé sú ale aj oblasti, v ktorých pracovali zamestnanci z Tesly a Tata. Zo spoločnosti Tesla Motors si Apple vybral Hala Ockerseho, ktorý prešiel do Applu minulý mesiac po tom, ako behom dvoch predošlých mesiacov pracoval v Tesle na hardvérovej architektúre a na komponentoch pre systém pokročilej asistencie pre šoféra (ADAS). To zahŕňa rôzne komponenty ako sú kamery, radary, LiDAR-y a ECU, čiže riadiace jednotky motora. Jeho skúsenosti vo svete automobilových technológií siahajú však niekoľko rokov dozadu. Ockerse pracoval 11 rokov vo firme Gentex Corporation, kde bol manažérom výskumu a jeho tím pracoval na riešeniach pokročilej asistencie pre šoféra, na trojrozmernom elektronickom kompase pre autá, vlastných HDR kamerách a na ďalších veciach, ktoré prinášajú inovácie do sveta motoristiky.

Hal Ockerse Apple

Nakoniec do Applu prešiel Yakshu Madaan a pracuje tu ako manažér technických programov od júla/července. Predtým pracoval ako manažér operácií u Tata Motors a ako výskumný asistent navrhoval a vyvíjal nové metódy vstrekovania paliva na Indickom technologickom inštitúte. Ako je teda vidieť, všetci traja noví zamestnanci Applu majú dlhoročné skúsenosti s automobilmi a je tak celkom jasné, že Apple s vysokou pravdepodobnosťou naberá expertov pre rovnaký účel, pre aký začal pred dvoma rokmi vo veľkom prijímať špičkových doktorov, fitnes couchov a expertov, ktorí sa pohybujú vo svete farmaceutiky. Výsledkom toho sú precízne senzory v Apple Watch a rozhrania HealthKit a ResearchKit, ktoré sa už pomaly rozširuje za hranice USA.

Yakshu Madaan Apple
Subhagato Dutta Apple
apple-icar-steve-jobs

*Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.