Zavřít reklamu

images-2Mít sponzory nebo se stát tváří nějaké značky je snem mnoha lidí na celém světě, obzvlášť pak v momentě, kdy se značka jmenuje Apple. Ovšem být tváří jedné značky znamená, že nesmíte propagovat žádnou jinou a to se vymstilo Drakeovi, který Apple Music před pár měsíci slavnostně uvedl.

Drake se stal tváří Apple Music a získal za to přes 19 milionů amerických dolarů, tedy téměř půl miliardy korun. To už je celkem slušný balík peněz a tak se není co divit, že Apple pohrozil žalobou konkurenčnímu Tidalu v momentě, kdy zjistil, že Drake vystoupí na charitativním koncertu ve prospěch dětí postižených hurikánem Katrina.

Ne že by měl snad Apple něco proti charitě, ovšem tuto akci organizovala partička kolem Lil Wayne, Jay-Zeho a dalších hvězd hip-hopové scény, které stojí za Tidalem. Právě Tidal měl exkluzivně vysílat přímý přenos z akce a to bylo na Apple moc.

Apple pohrozil, že v momentě, kdy bude akce vysílána živě, bude žalovat Tidal o 20 milionů dolarů a ukončí smlouvu s Drakem. Problém je v tom, že se nyní Apple řadě lidem jeví jako někdo, kdo diktuje umělcům co mohou a nemohou a zakazuje jim podporovat charitu. Pravda je však taková, že když někomu dáte půl miliardy korun, je vám tento člověk zavázán minimálně tím, že nepodpoří konkurenci. Nicméně stream se nakonec nevysílal a tak CashMoney Records ušetří dvacet milionů.

drake-cover-650

*Zdroj: cultofmac.com

Dnes nejčtenější

.