Zavřít reklamu

V poslednej dobe sa čoraz častejšie objavujú patenty patriace spoločnosti Apple, v ktorých sa vyskytuje použitie 3D technológie. Ide o jasné dôkazy toho, že v Cupertine sa usilujú o čo najrýchlejší technologický vývoj, aby si zabezpečili že ich produkty budú mať aj v budúcnosti určitý náskok pred konkurenciou. Na druhej strane je však Apple známy tým, že značný počet svojich patentov nikdy nevyužilo a pravdepodobne ani nevyužije. Ďalšia patentová prihláška dokazuje záujem Applu, o vytvorenie modernej bezpečnostnej technológie na rozpoznanie užívateľa, ktorá by dokázala prostredníctvom kamery vytvoriť z dvojrozmerného obrazu ľudskej  tváre jej 3D verziu.

Podobný bezpečnostný mechanizmus predstavil v minulý rok už Google na svojom smartfóne Galaxy Nexus, v kombinácii s Androidom 4.0. Funkciou „Face Unlocku“ bolo odomknutie zariadenia prostredníctvom prednej kamery, ktorá dokázala naskenovaním tváre overiť totožnosť užívateľa. Avšak testy naznačili, že tento systém sa dá jednoducho obísť a to priložením fotografie tváre konkrétnej osoby, ktorá má do telefónu prístup a zariadenia sa odblokovalo.

Systém od Applu by mal byť na základe informácií z patentu omnoho pokročilejší, pretože pri skenovaní dokáže pomocou renderovania, vytvoriť 3D model tváre a porovnať ho s originálom.  Z toho vyplýva, že odomknutie bude možné len keď pred konkrétnym zariadením bude stáť jeho pravý užívateľ, pretože takto citlivý systém nebude schopný vytvoriť 3D obraz z fotografie .

patent-120510

*Zdroj: AppleInsider

Dnes nejčtenější

.