Zavřít reklamu

ParallelsParallels, výrobca obľúbeného virtualizačného nástroja pre Mac, práve vydal novú verziu Parallels Desktop 11. Program sa opäť predáva za tradičnú cenu 80 dolárov, respektíve užívatelia starších verzií majú nárok na upgrade za $50. Jednou z najdôležitejších funkcií je plná podpora pre Windows 10 a OS X El Capitan, vďaka čomu môžu užívatelia Yosemitu a starších bezproblémovo testovať nový systém cez virtualizáciu. V prípade Windowsu 10 je potom podporovaná aj funkcia Always-On Cortana, čo znamená, že na svojom Macu môžete mať hlasovú asistentku – niečo, čo mohol Apple spraviť už pred 4 rokmi. Namiesto Siri tak máme k dispozícii konkurenčných asistentov Google Now a Cortanu.

Parallels 11 sa dočkal aj ďalších vylepšení. Najnovšia verzia je o 50% rýchlejšia a odrazí sa to aj na zapínaní a vypínaní virtuálnych mašín, kde je tento proces o 50% rýchlejší. Rovnako tak je rýchlejšia práca so súbormi a to o 20%. Novinkou je režim Travel Mode, čo ocenia užívatelia na MacBookoch, keďže tento režim dokáže predĺžiť výdrž batérie až o 20%. Ďalej tu sú vylepšenia v oblasti tlačenia dokumentov na Windowse, rýchlejšie prijímanie upozornení z Windowsu, lepšie asociovanie súborov, real-time poloha a jednou z najužitočnejších vlastností je podpora obľúbenej funkcie Quick Look, vďaka ktorej teraz môžu užívatelia aj na Windowse sledovať náhľady dokumentov a súborov.

Tou najdôležitejšou novinkou je ale podpora Cortany, ktorú je možné používať aj bez toho, aby ste mali Windows 10 na obrazovke. Stačí, aby ste ho mali na pozadí a aj tak môžete privolať Cortanu slovami „Hey Cortana“ a dostať od nej odpoveď. Profesionáli tiež majú k dispozícii novú verziu Parallels Pro 11, ktorá je určená pre vývojárov a podporuje nástroje Visual Studio, Docker, Chef a mnohé ďalšie. Táto verzia je dostupná za 100 dolárov.

Windows 10 Cortana

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.