Zavřít reklamu

Magic Mouse 2Aj keď to možno vyznie, že sa opakujeme, spoločnosť Apple môže už v blízkej dobe naozaj predstaviť novú bezdrôtovú klávesnicu Apple Wireless Keyboard. Prvé zmienky o klávesnici sa objavili zhodou okolností na českom Online Store, kde sa klávesnica objavila úplnou náhodou a všimli sme si ju ako prví, najmä zásluhou Romana, ktorý si vtedy hľadal novú klávesnicu k svojmu iMacu. A tu sme si všimli, že Apple ukazuje úplne novú klávesnicu, ktorá namiesto tradičného tlačidla „Eject“ pre vysunutie DVD obsahuje tlačidlo pre zapnutie počítača a rovnako tak Apple v jej popise uviedol, že klávesnica je podsvietená.

Bolo by to veľmi príjemné, keďže takto by Apple zjednotil klávesnice u svojich produktov a aj klávesnica určená hlavne pre iMac, Mac mini a Mac Pro, by bola ľahko ovládateľná a viditeľná aj v noci. Teraz sa zdá, že skutočne nastal čas, aby Apple oznámil (alebo aspoň začal predávať) novú klávesnicu. Potvrdili to totiž nové dokumenty v databáze FCC, teda amerického telekomunikačného úradu, ktorý kontroluje všetky zariadenia s bezdrôtovou komunikáciou. O klávesnici tu žiaľ nie je napísaného veľa. Nachádza sa tu len technický nákres spodnej časti, na ktorej je vyznačené, kde sa budú nachádzať nápisy, ktoré poznáme napríklad zo zadnej časti iPhonu. Dokumentácia však odhaľuje, že klávesnica bude využívať úspornú technológiu Bluetooth 4.2 LE, ktorá je ešte pokročilejšia než technológia 4.1, ktorá debutovala v nedávno vydanom iPode touch 6. generácie.

Apple Wireless Keyboard 2015

Spoločnosť sa tiež zmienila o ďalšom zariadení a tentoraz ide o naozaj husársky kúsok. Apple totiž cez dokumenty potvrdil, že pracuje na Magic Mouse 2, ktorá by potenciálne mohla podporovať nové gestá. Zároveň by mohla mať vyššiu výdrž batérie, keďže bude tiež využívať Bluetooth 4.2, zatiaľ čo súčasná verzia disponuje starou verziou Bluetooth 2.0, čo je štandard, ktorý bol používaný ešte v roku 2009. Rovnako tak Apple uvádza, že Magic Mouse 2 obsahuje vstavanú Li-Ion batériu a myš tak budeme nabíjať raz za čas, pravdepodobne pomocou USB-C, čo naznačuje otvor v spodnej časti nákresu. Výdrž batérie sa môže navyše zvýšiť, pretože technológia Bluetooth 4.2 je oveľa rýchlejšia, úspornejšia a taktiež bezpečnejšia.

Apple Magic Mouse 2

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.