Zavřít reklamu

Apple SIMSpolečně se včerejším odhalením funkce iCloud Voicemail, zveřejnil dnes server Business Insider také jednu opravdu zajímavou informaci. Apple by se totiž chtěl stát něčím podobným jako společnost Google, která nabízí svůj Project Fi, tedy vlastního virtuálního operátora, postaveného na ostatních službách. Apple by ale chtěl své služby nabízet kromě USA také v Evropě, kde by se domluvil s operátory jednotlivých zemí a vypůjčoval si jejich pokrytí.

Zdroje blízké Applu uvedly, že společnost nyní soukromě testu MVNO služby v USA, ale současně také jedná s telekomunikačními společnostmi v Evropě, aby zde mohla službu co nejdříve spustit. MVNO neboli Mobile Virtual Network Operator (mobilní virtuální síťový operátor) je poskytovatel bezdrátových služeb využívající síťovou infrastrukturu od jiných operátorů, kterými mohou být v našem případě O2, T-Mobile nebo Vodafone. Například Google Project Fi využívá v USA infrastrukturu operátorů Sprint a T-Mobile a kombinuje je tak, aby nabízel nejlepší služby ze všech. Něčeho podobného chce tedy docílit i Apple.

Tomuto kroku nasvědčuje i fakt, že Apple minulý rok představil Apple SIM pro iPad, kde si mohou uživatelé vybrat mezi několika poskytovateli síťových služeb. Služba byla nejprve omezena jen na několik lokalit a operátorů, nedávno ale Apple výrazně Apple SIM podpořil a rozšířil ji do několika dalších států včetně Evropy. Před pár týdny se dokonce objevily informace, že Apple a Samsung pracují na tzv. e-SIM, tedy na sim kartě, která by byla v telefonu neustále zabudovaná a uživatel by se jen přepínal mezi operátory, jak by chtěl.

apple-sim

*zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.