Zavřít reklamu

ios7_siri_iconServer Business Insider právě zveřejnil informaci od svých zdrojů z Applu, kde v současné době zaměstnanci společnosti zkouší zcela novou službu, která by měla dorazit v iOS 10. Jedná se o funkci spojenou se záznamníkem, kdy by uživatel měl možnost nahrát zprávu do záznamníku a Siri by se postarala o překlad hlasové nahrávky na text. Zpráva v textové podobě by pak byla poslána uživateli přes iCloud, tudíž by vůbec nemusel kontrolovat svou hlasovou schránku.

Služba se podle informací nazývá zcela logicky „iCloud Voicemail“ a další její funkce by bylo i předávání informací ohledně toho, kde se uživatel právě nachází a proč nemohl telefon právě zvednout. Samozřejmě tyto informace by byly sdělovány jen na základě nastavení, tudíž by je bylo možné i zakázat. Služba je prozatím jen ve fázi raného testování, ale její debut by měl být někdy v roce 2016, tedy společně s iOS 10.

Funkce „iCloud Voicemail“ vlastně spojuje rychlé ještě s rychlejším. Uživatelé totiž mnohem raději něco nahrávají, než píšou text, je to rychlejší a pohodlnější. Na druhou stranu ale zase nechtějí poslouchat druhého uživatele, protože je to pro ně pomalejší, raději si přečtou text. Právě k tomuto účelu by funkce „iCloud Voicemail“ měla být naprosto ideální. Nahrávka se odešle na servery Apple, kde se Siri postará o překlad do textové podoby a pošle prostý text uživateli na druhé straně. Pro Apple je nyní důležité vypracovat službu do takové fáze, aby dokázala výborně překládat i nahrávky pořízené při horších podmínkách například někde na ulici.

sirisuggestions

*zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.