Zavřít reklamu

Apple SIMApple bol vždy na čele pokroku vo svete SIM kariet. Ako jeden z prvých výrobcov na svete totiž začal používať microSIM karty a neskôr prešiel na štandard nanoSIM. Nakoniec minulý rok spoločnosť potichu oznámila vlastnú Apple SIM kartu, ktorá bola dodávaná v balení celulárnych modelov iPadu a ktorá umožnila ľuďom zvoliť si poskytovateľa mobilných dát priamo v nastaveniach iPadu s tým, že kedykoľvek mohli svoju zmluvu zrušiť a prejsť k inému, pokiaľ prišiel s nejakou výhodnou ponukou.

Ako sa ale zdá, tak spoločnosť Apple plánuje spraviť podobnú revolúciu aj pri iPhone 6s nebo iPhone 7, čím sa zároveň splnia naše dávnejšie očakávania. Najnovšie sa totiž objavilo tvrdenie, že Apple už v tejto chvíli jedná s mobilnými operátormi, ako aj s konkurenčnými výrobcami telefónov a snaží sa pretlačiť štandard e-SIM, teda zabudovaných SIM kariet vo všetkých telefónoch na svete. Takéto karty sú vstavané priamo v mobiloch a užívatelia k nim nemajú prístup, takže na telefóne sa ani nenachádza priestor pre vloženie SIM karty. Má to svoju výhodu – užívateľ si totiž priamo na mobile zvolí, akého operátora chce používať a pravdepodobne si na telefón bude môcť preniesť aj svoje doterajšie telefónne číslo.

Apple sa snaží presvedčiť operátorov z celého sveta a je možné, že zmena sa dotkne aj nás, keďže medzi operátormi nájdeme aj Deutsche Telekom, Orange, Telefónicu a Vodafone. Ako bolo spomenuté vyššie, tak Apple chce presvedčiť aj Samsung, HTC a ďalších, aby prešli na tento moderný štandard. Vytvorenie nového štandardu však trvá nejaký čas a je pravdepodobné, že technológia sa dostane do obehu až v roku 2016, teda až pri vydaní iPhone 7.

iPad Apple SIM

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.