Zavřít reklamu

apple_solarPre Apple je ekológia mimoriadne dôležitá a myslím si, že bude jednou z prvých spoločností, ktorá začne vyrábať smartfóny so solárnym nabíjaním. Nasvedčuje tomu aj nový patent, ktorý detailne popisuje, ako by mohla naša najbližšia hviezda dennodenne zvyšovať výdrž batérie našich iPhonov a mohla by tak vyriešiť jeden z najväčších problémov, na ktorý sa majitelia iPhonu sťažujú – na výdrž batérie.

Apple si totiž zaregistroval patent, v ktorom detailne popisuje, kde by sa nachádzali solárne panely tak, aby boli čo najmenej viditeľné. Vidíme, že spoločnosť plánuje ukryť solárny panel pod dotykovú vrstvu displeja, takže vrstva nebude veľmi nápadná. Napriek tomu ale bude sklíčko schopné prepúšťať dostatok svetla na to, aby ho solárny panel vo vnútri mobilu dokázal premeniť na energiu a tú následne preniesť do batérie, čím by predlžoval jej životnosť počas dňa. Ale nesmieme zabúdať ani na Apple Watch – je totiž veľmi pravdepodobné, že solárna energia sa stane zdrojom energie pre hodinky, ktoré má užívateľ na sebe oblečené väčšinou celý deň a tie sú tak v kontakte so slnečným svetlom prakticky počas celého dňa. Tým by sa navyše mohla zvýšiť ich avizovaná výdrž, takže užívatelia by už nemuseli nabíjať hodinky raz za deň, ale pokojne by sa ich výdrž mohla predĺžiť na niekoľko dní.

Za pozoruhodným patentom stojí Matthew Lang, inžinier zodpovedný za spoľahlivosť produktov Apple. Za zmienku ale stojí, že toto nie je zďaleka jeho prvý ekologicky orientovaný vynález, keďže navrhoval a postavil Eco-Marathon vozidlo, ktoré závodí v každoročnom šampionáte Shell Eco-Marathon Americas. Jeho myšlienku môže navyše podporiť aj samotný Tim Cook, keďže sám sa vyjadril, že Apple si uvedomuje zmeny v klíme a myslí si, že už nie je čas rozprávať, ale nastal čas konať.

Apple Solar patent

*Zdroj: Cult of Mac

Dnes nejčtenější

.