Zavřít reklamu

samsung-850-proSpoločnosť Samsung, ktorá je mimo iného dodávateľom SSD diskov pre počítače Mac, vo svojej tlačovej správe oznámila nový 2TB variant flash diskov 850 EVO a PRO. V oboch prípadoch sa jedná o 2,5-palcové disky a v súčasnosti sa jedná o najväčšiu kapacitu, akú Samsung ponúka vrámci spomínaných sérií diskov. Samozrejme je treba počítať s tým, že veľkosť úložiska sa poriadne odrazí aj na cene, lenže výsledok stojí za to.

Samotné disky potom nie je možné použiť vo vnútri MacBookov kvôli tomu, že sa do nich nezmestia, ale na svoje si určite prídu majitelia MacBooku Pro bez Retina displeju, ktorý už disponuje diskom s rozhraním SATA III. To isté platí aj v prípade starších modelov počítačov Mac mini a iMac, ktoré bude možné takýmto spôsobom upgradovať na 2TB SSD.

Nové disky sa môžu pochváliť slušnou rýchlosťou čítania aj zápisu, pričom v prípade modelov EVO sa jedná o R/W o rýchlosti 540/520 MB/s a v prípade PRO sa jedná o 550/520 MB/s. Oba disky potom disponujú technológiou 3D V-NAND, vďaka ktorej Samsung vie skladať jednotlivé pamäťové moduly na seba a vie tak vyrábať objemné úložiská. Odrazí sa to však aj na ich cene – kým za EVO model zaplatíte 800 dolárov, za model PRO zaplatíte až 1 000 dolárov. Na druhú stranu, pri modeli EVO získate 5-ročnú záruku a v prípade modelu PRO sa jedná až o 10-ročnú záruku.

Samsung nakoniec vraví, že plánuje rozšíriť svoju ponuku mobilných SSD úložísk určených pre notebooky a herné PC, pričom disky budú využívať väčšie form factory mSATA a M.2.

Samsung 850 PRO

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.