Zavřít reklamu

iOS 9Podobne ako ostatné bety, aj iOS 9 beta 2 priniesla niekoľko zmien, ktoré súvisia s novými funkciami a používateľským rozhraním. Zmeny sa udiali aj napriek tomu, že iOS 9 sa bude zameriavať primárne na zlepšenie užívateľskej skúsenosti. Preto dnešná beta prináša pomenej zmien, no predsa len sa tu nachádzajú. My si ich rozpíšeme v tomto článku. Za zmienku však stojí ešte jedna novinka, o ktorej sa Apple počas WWDC keynote vôbec nezmienil a to možnosť dočasného vymazania aplikácií kvôli inštalácii updatu. Novej funkcii sa venujeme v samostatnom článku iOS 9 umožňuje dočasne zmazať aplikácie kvôli update.

Hneď na úvod bola upravená ikona aplikácie Podcasty. Tá bola doteraz „vydutá“. Apple však otočil gradient o rovných 180° a ikona teraz pôsobí, ako keby bola vypuklá a viac vychádzala z displeja, než predtým. Okrem toho je symbol podcastu teraz čisto biely a neobsahuje žiadne farebné prechody. Aplikácia určená pre synchronizáciu hodiniek sa odteraz volá iba Watch, takže z jej názvu bolo odstránené slovo Apple.

Podcasts iOS 9

Režim Low Power Mode teraz obsahuje upravený popis. Apple pôvodne vravel, že režim zníži výkon a obmedzí komunikáciu so sieťou, ako aj zablokuje pohyblivé efekty a animované pozadia aby ste predĺžili životnosť batérie. Teraz už vraví, že Low Power Mode dočasne zníži spotrebu a bude trvať dokým znovu nenabijete svoj iPhone na 100%.

Veľmi užitočná zmena je, že Continuity/Handoff je odteraz opäť dostupná v prepínači aplikácií, ktorý zobrazíte dvojitým stlačením Home Buttonu. Aplikácie otvorené na iných zariadeniach uvidíte ako hneď prvý tab po domovskej obrazovke.

iOS 9 multitasking continuity

Tým to ale nekončí. V nastaveniach iCloudu sa teraz nachádza možnosť zálohovať News do cloudu. Aplikácia sa ale ani v novej beta verzii nenachádza a tlačidlo tak dnes postráda význam.

V nastaveniach, konkrétne v sekcii Všeobecné – Vyhľadávanie, sa ďalej nachádza kompletný zoznam aplikácií s možnosťou vypnutia vyhľadávania obsahu v daných aplikáciách. Možnosť je úzko spojená s novým vyhľadávaním napravo od domovskej obrazovky, ktoré funguje ako proaktívny asistent a umožňuje vám vyhľadať aj obsah jednotlivých aplikácií. Vyhľadávanie ako také dokáže v iOS 9 beta 2 nájsť oveľa viac výsledkov.

iOS 9 Safari settings

Safari v iOS 9 ponúka možnosť blokovať reklamy. Apple síce túto možnosť priamo nespomenul na WWDC, ale vývojári už na ňu prišli a zistili, že to, čo je nočná mora pre webové stránky, je teraz dostupné aj pre užívateľov iOS. Systém bol ale mierne pozmenený a sekcia Content Blockers sa objaví len po tom, ako si z App Storu stiahnete nejaký doplnok pre blokovanie reklamy. Safari vám tiež umožní deaktivovať zoznam záložiek a zoznam obľúbených.

Klávesnica na iPade sa dočkala miernej úpravy vzhľadu. Na vrchu klávesnice, kde Apple pôvodne prezentoval nástroje pre vystrihnutie a kopírovanie textu, sa teraz defaultne nachádzajú tlačidlá SpäťZnovu. Nástroje pre prácu s textom sa objavia až po tom, ako užívateľ označí text.

iPad Keyboard

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.