Zavřít reklamu

San Francisco fontKaždoročně zaregistrovaní účastnící na Apple Worldwide Developer Conference (WWDC) dostanou oblečení vztahující se k vývojářské akci. Letos tomu není jinak a návštěvnící, kteří si zakoupili pozvánku, dostali v podstatě ty samé bundy jako milý rok, samozřejmě ale s pozměněným potiskem. Letošní bundy nám ale naznačují, jaké dříve spekulované novinky bychom se na WWDC mohli dočkat

Už v minulosti totiž vypluly na povrch informace, že Apple přidá písmo San Francisco také pro iOS. Jedinečný font je totiž vyvinut Applem speciálně pro Apple Watch. Jablečné hodinky by však neměly být jediné a kromě watchOS by San Francisco mělo zamířit také na OS X 10.11 a iOS 9.

Částečně nám tuto spekulaci potvrzují darované větrové bundy. Použité písmo vpředu znázorňující „WWDC 2015“ a vzadu „15“ je právě San Francisco, což by mohlo znamentat, že Apple chystá font použít u všech svých současných systémů, aby osvěžil jejich vzhled.

Bundy se liší od těch loňských ještě v několika maličkostech, které jsou nepodstatně. Další důležitým náznakem je ale samotná cedulka. Ta je svým způsobem trochu raritní a jedinečně obohacená. Apple totiž na cedulku nechal natisknout let jacketSize = „Medium“, což je použitý příkaz z programovacího jazyka Swift, dále pak ještě na cedulce nalezneme  // Made in the USA, což ve Swiftu znamená komentář. Představení nové verze Swiftu však bylo celkem jasné.

Několik účastníků prý před Moscone West, tedy centrem, kde se koná dnešní WWDC, přespalo z neděle na pondělí, aby si při otevření dveří v 10:00 tamního času dokázali zajistit co nejlepší místo v sále. Ostatní k centru přicházejí nyní, tedy 5 hodin před samotným zahájením, aby také zaujali co nejlepší pozice a mohli se při otevření nahrnout co nejdříve do sálu. Apple ale učastníky ujistil, že každý z nich dostane své sedadlo.

13151-7612-IMG_2167-l
13151-7611-IMG_2166-l
13151-7613-IMG_2168-l

*zdroj: AppleInsider

Dnes nejčtenější

.