Zavřít reklamu

195425Wikipedia: „Já vím všechno“, Google: „Najdu všechno“, Facebook: „Já znám všechny“, Internet: „Beze mě, jste v háji“, Elektřina: „Tak se uklidníme, jo?!“ Tak přesně tento vtip mě napadl v momentě, kdy jsem poprvé vzal do ruky zásuvkový systém od společnosti PowerCube. Ačkoli totiž většina z nás investuje do nejrůznějších příslušenství jako jsou obaly, držáky, stojánky a vše co vás jen napadne, často se stává že i iMac za 3000€ najdete zapojený do běžné zásuvky, která jeho designu rozhodně nelahodí. S chytrým nápadem spojit pěkný a funkční design proto přichází právě PowerCube, na který se dnes podíváme.

Hned na úvod je důležité uvést, že PowerCube není jen jeden produkt, ale ucelená řada zásuvek, prodlužovaček a redukcí na mezinárodní zásuvky, kterou naleznete přímo na powercube.cz. Mezi produkty PowerCube patří klasická prodlužovačka, která se zapojí přímo do zásuvky a tu rozdělí na čtyři další, poté prodlužovačka, který kromě čtyř zásuvek nabízí také dvojici USB a mnoho dalších vychytávek, včetně speciálního zásuvkového systému PowerBar pod stůl, který považuji osobně za to nejgeniálnější, co PowerCube nabízí a právě proto se na něj dnes také podíváme.

Powerbar

Samotný PowerBar je k dispozici ve dvou verzích. Zatím co první nabízí čtveřici zásuvek, druhá pak nabízí dvě zásuvky a dvojici USB portů s 2x5V, díky čemuž nemáte problém nabíjet například iPady nebo PowerBanky. Ať si již zvolíte první nebo druhou variantu, najdete v balení kromě samotného PowerBaru s metr a půl dlouhým kabelem také speciální držák, do kterého PowerBar zasunete. Držák připevníte ke spodní straně stolu s tím, že máte možnost dvou poloh z nichž u první jsou zásuvky vertikálně v rovině s hranou stolu a v druhé jsou nakloněny k zemi. Držák se ke stolu připevňuje pomocí oboustranné lepící pásky, která je součástí balení.

Powerbar powercube

Vše jde tedy velice snadno a i když je možné pásku beze stop ze stolu odstranit, drží skutečně pevně, dokonce tak pevně, že můžete držák používat plnohodnotně bez toho, aniž byste jej museli nějak speciálně přidržovat v momentě, kdy do něj zasouváte PowerBar nebo v momentě, kdy zapojujete něco do zásuvky. Za kvalitní a přitom snadnou možnost instalace tedy musím dát palec rozhodně nahoru. Jakmile máte nainstalováno, zasunete do držáku samotný PowerBar, který obsahuje buď čtyři zásuvky nebo dvě zásuvky a dvojici USB portů s výkonem 2100 mA. Všechny zásuvky pak mají dětskou pojistku, takže když nepozorovaně pronikne dítě až do vašeho království, nemusíte se o něj bát.

Powerbar

PowerBar je extrémně minimalistický a nabízí skutečně netradiční design, všechny zásuvky se ukrývají v malém plastovém těle, které se skvěle hodí právě k minimalistickým produktům společnosti Apple. Jeho tělo je sice plastové, ale jedná se o kvalitní pevný plast, který přinejmenším odpovídá kvalitou zpracování ceně, dle mého názoru ji však i překračuje. Nabízí však jen zásuvky pro „dvojkolík“, tedy ty do kterých můžete zapojit například nabíječku od iPhonu nebo MacBooku. Osobně mi to nevadí a myslím si, že PowerBar je myšlen právě tak, aby si do něj člověk zapojil jen to, co skutečně potřebuje položit na chvíli na stůl, nabít a odpojit, není určen k připojení počítače nebo monitoru, od toho je zde klasický PowerCube. Ideální je také fakt, že můžete PowerBar kdykoli vytáhnout z držáku a umístit jej kamkoli jinam nebo si jej vzít sebou do batohu, což díky minimalistické velikosti skutečně není problém.

Jedinou nevýhodu vidím osobně v tom, že PowerBar nenabízí přepěťovou ochranu, což je sice mínus, ovšem zrovna PowerBar je prodlužkou, kterou stejně ve většině případů připojíte k další přepěťové ochraně nebo prodlužovačce. Pokud tedy hledáte minimalistické řešení pro nabíjení svých iPadů, iPhonů nebo čehokoli dalšího, pak je PowerBar za mě osobně ideálním řešením, které mohu doporučit a věřte, že dá vašemu stolu zcela nový rozměr.

Powercube Powerbar

Dnes nejčtenější

.