Zavřít reklamu

pixelmatorAplikace Pixelmator pro iPad dostala právě celkem výzmanou aktualizaci,. Vývojáři totiž přišli s podporou pro iPhone. Znamená to tedy, že pokud jste měli zakoupenou aplikaci pro iPad, automaticky získáváte i tu na iPhone. V případě, že si Pixelmator zakoupíte až nyní, získáte ji pro obě zařízení za jendu cenu. Nová verze také přináší několik novinek v podobě nástrojů na úpravu fotografií. Novinky se týkají jen aplikace pro iOS, v té pro Mac už byly přidány dříve.

Pixelmator získal svojí oblíbenost především díky aplikaci pro OS X. Jedná se o celkem užitečný program, který dokáže nahradit Aperture nebo Photoshop. Vývojáři se po úspěchu rozhodli představit verzi pro iPad a nyní díky oblíbenosti také pro iPhone. Na iPhonu lze provádět stejné úpravy jako na iPadu, avšak nevýhodou je menší obrazovka. V případě iPhonu 6 Plus je situace o něco lepší, jelikož dokáže už konkurovat i menšímu iPadu Mini. U iPhonu 6 máte ale na úpravu pomerně málo místa a o iPhonu 5s ani nemluvě.

Server 9to5Mac, který již aplikaci pro iPhone vyzkoušel, si poměrně hodně stěžuje na nedostatek místa a ve výsledku Pixelmator pro iPhone prý přiliš nepotřebuje, protože si vystačíte s běžnými úpravami v aplikaci Obrázky od Applu. Jediným použitím na iPhonu může aplikace sloužit jako doplňek k aplikaci pro Mac, protože se úpravy a další údaje dokáží synchronizovat přes iCloud, a tak lze začít jednoduché úpravy na iPhonu a složitější dokončit na Macu.

Zajímavostí také je, že Pixelmator pro iPhone a iPad není v českém iTunes App Store prozatím dostupný. Je to ovšem poněkud zvláštní, protože nedávno, když byla verze pouze pro iPad, pro Českou republiku dostupný byl. Můžeteme ale očekávat, že v brzké době s určitostí dorazí i k nám. Nedostupnost bude pravděpodobně způsobena s aktuálním vypuštěním iPhone verze do App Storu.

Pixelmator

*zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.