Zavřít reklamu

ios7-mapsNa to že Apple pořádně neví, stejně jako celé USA, že už nejsme Československo, na to jsme si pomalu zvykli a na pomalejší přístup k některým službám si nestěžujeme. V případě Apple Maps a jejich nové funkce ukazující jízdní řády, však nebudeme mít problém jen my, ale v podstatě celý svět. Podle 9to5mac.com se totiž novinky sice v iOS 9 dočkáme a bude součástí první veřejné verze iOS 9, která by měla být k dispozici spolu s novými iPhony, tedy na přelomu září a října letošního roku, ovšem bude tak omezená, že nabídne jen hrstku měst.

Když říkám hrstku tak je tomu skutečně tak, v USA se v době spuštění jízdních řádů v Apple Maps dočkají pouze uživatelé ze San Francisca a New Yorku, v Kanadě pak jen v Torontu a v Evropě v Londýně, Paříži a Berlíně. Poslední zemí, kde se jízdní řády objeví již v době vydání iOS 9 bude Čína, ovšem které konkrétní město nebo města, zatím nikdo netuší. Apple tak nabídne informace o jízdních řádech skutečně jen v několika málo městech po celém světě a než se objeví i u nás, uběhne ještě hodně času.

Apple samozřejmě pracuje na dalších městech, do kterých tuto podporu přidá, ovšem i tak by se mělo jednat o Boston, Massachusetts, Tokio a Los Angeles, což nejsou zrovna města podobná těm našim, co se velikosti týká. Apple však samozřejmě bude pracovat na tom, aby se dostalo do budoucna na co největší počet měst, obávám se však, že v pomyslné hierarchii jsme u Applu někde mezi Severní Dakotou a Uzbekistánem.

maps-transit

Dnes nejčtenější

.