Zavřít reklamu

Restu iconZnáte to. Chcete jít s přáteli do pěkné restaurace na chutné jídlo. Posedět venku, když je hezky, dvě hodinky se zdržet a probrat vše potřebné. Stejně tak třeba na oběd s klientem, se kterým potřebujete probrat něco důležitého a nemůžete si dovolit ho zdržet. Jenže dorazíte do restaurace, o které víte, že v ní dobře vaří a vy se perfektně najíte a najednou vám obsluha sděluje, že už není místo a museli byste nějakou dobu počkat. Přece ale nebudete stát u baru a nedočkavě na všechny zírat, jestli se už konečně někdo nezvedne a neodejde. Ani váš klient nebo vaši přátelé nebudou mít náladu čekat a raději se vydáte s kručením v břiše hledat nějakou náhradu. Tohle se vám už nikdy nestane, protože je tu výborná aplikace Restu.

Restu je počin českých vývojářů, a jak už se z úvodu dalo vydedukovat, slouží k rezervování míst v restauraci. Aplikace samozřejmě nabízí mnohem více možností, a tak v ní naleznete jednotlivé restaurace ve vašem okolí, kategorie, u jednotlivých restaurací pak fotografie, veškeré informace jako otevírací doba, jídelní a nápojový lístek, mapu, kontakty, zda je kuřácká nebo nekuřácká a nakonec velmi přínosné recenze, které napsali spokojení či nespokojení zákazníci, ke kterým se po zaregistrování můžete připojit i vy.

Rezervace
Rezervaci můžete provést tradičně přes telefon, který je uveden v popisu u každé restaurace, ale proč to dělat, když to nabízí přímo aplikace? Restu je v tomto totiž naprosto geniální. Nejenom, že si při rezervovnání přes aplikaci předem zvolíte datum, čas, dobu zdržení v restauraci, zda chcete nekuřácký stůl či nikoliv, ale za každou správně provedenou rezervaci dostanete kredity a za 300 kreditů dostanete 300 Kč voucher. Restu vás tak namotivuje k rezervování, protože za rezervace odměňuje body. A vlastně proč ne, aplikace je příjemná, má skvělý design, je skvěle navržena, vše je rychlé a intuitivní. Prostě dva kliky a máte zarezervováno. Navíc veškeré údaje si předem vyplníte do vašeho účtu a pak se jen při rezervaci samy předvyplní. Jednotlivé rezervace můžete samozřejmě spravovat, prohlédnout si, co jste si zarezervovali, co vás čeká, historii a zrušené. Rezervaci totiž můžete ihned po vyplnění zrušit, pokud jste se spletli nebo jste si to rozmysleli.

IMG_1494
IMG_1498

 

 

Prohlídka aplikace
Sice jsem to již nakousnul v úvodu, ale ještě bych se rád zaměřil více na prostředí aplikace. Jak můžete vidět na snímku níže, tak je vše rozčleněné do pěti kategorií. V první Home naleznete tři nejbližší restaurace ve vašem okolí a pod nimi trojici zajímavých kategorií, tedy Nejlepší pizza v Praze, Nejlepší burgery v Praze a Nejlepší české pivo. Po rozkliknutí jednotlivé kategorie dostáváte nabídku těch nejlepší restaurací v dané kategorii. Restaurace jsou seřazeny podle toho, jak jsou od vás daleko a vidíte i procentuální ukazatel, jak příslušnou restauraci hodnotili jednotliví uživatelé.

Pokud se dole přesuneme do kategorie V okolí, tak jak už název napovídá, nalezneme zde nejbližší restaurace k vaší současné pozici. Můžete si nechat zobrazit i mapu a tudíž uvidíte, kde jsou v jednotlivých městech restaurace a po kliknutí jedné z nich si lze ihned zarezervovat stůl, podívat se na hodnocení nebo na podrobnosti o restauraci. Výborné také je, že Restu umožňuje rovnou navigaci do vybraného podniku z vaší aktuální pozice, a tak stačí kliknout na tlačítko Navigovat a už si zvolíte, jestli chcete navigovat v Apple nebo Google mapách.

Posledními třemi kategoriemi jsou Oblíbené, Objevuj a Akce. Do první si samozřejmě přidáte své oblíbené restaurace, abyste je pak nemuseli složitě hledat. V kategorii Objevuj naleznete širokou škálu všemožných kategorií restaurací, v jednotlivých kategoriích se samozřejmě nacházejí restaurace příslušné k danému tématu. No a nakonec kategorie Akce je jedna z nejpřínosnějších, protože nabízí jednotlivé aktuální slevy a akce. Chcete třeba zjistit v jaké restauraci se právě griluje na zahradě? Tak přes Restu to jednoduše zjistíte.

IMG_1495
IMG_1496

 

Resumé
Restu je povedená aplikace, které není snad ani co vytknout. Jediné, co se mi trochu nelíbilo, bylo prohlížení jednotlivých fotografií u restaurací, jelikož tak nějak furt lítaly nahoru a dolu a pak také nemožnost si fotografie otočit na šířku, protože skoro všechny byly právě tak pořizeny. Jinak je Restu rychlá, přehledná a pěkně navržená aplikace pro váš iPhone, pomocí které si rezervujete místo v restauraci. Co se mi doopravdy líbilo, byla možnost sbírání bodů, za které pak dostanete slevu. Restu má určitě budoucnost a hodí se každému, kdo chce objevovat zajímavé podniky s dobrým jídlem.

Dnes nejčtenější

.