Zavřít reklamu

Americký fast food řetězec McDonald’s testuje ve své domovině zajímavý koncept objednávání jídla. Jedná se o objednávky skrze jejich vlastní aplikaci, díky které si budou moci zákazníci vybrat konkrétní položky, zaplatit a následně vyzvednout ve své nejbližší restauraci. Takto by se nejednalo o nic nového a světoborného. Nejzásadnější funkcí nového systému je ovšem využívání GPS. Pracovníci v McDonald’s totiž začnou objednávku zpracovávat až tehdy, když se bude zákazník přibližovat k parkovišti.

V teorii je to vlastně velmi jednoduché. Míříte z práce/školy domů, kde nemáte nic k obědu či večeři. Skrze oficiální aplikaci si naklikáte objednávku, kterou následně kartou zaplatíte. Jakmile se ke „svému“ McDonald’s přiblížíte (na zatím nespecifikovanou vzdálenost), zaměstnanci začnou vaši objednávku připravovat tak, aby byla co nejčerstvější ale zároveň bez čekání ve frontě.

Testování tohoto nového systému začíná dnes, v omezeném počtu restaurací v Kalifornii. Tento zkušební provoz má odhalit problémy a nedostatky. Globální spuštění se očekává do konce letošního roku s tím, že pokryje téměř všechny McDonald’s v USA (necelých 14 tisíc poboček) a zhruba 6 tisíc restaurací v Kanadě, Velké Británii, Francii, Německu, Austrálii a v Číně. Pokud „Mekáč“ rádi navštěvujete, u nás se bohužel této funkce jen tak nedočkáte, takže na nic čekat nemusíte. V zahraničí by to však od konce roku fungovat mělo.

mcdonalds-mobile-order

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.