Zavřít reklamu

iBooks Author iconKromě nové aplikace Music, která je hlavní změnou v nové verzi iOS 8.4, přináší beta 3 také jednu novinku na iPhone. Jedná se o učebnice z iBooks Author které již někteří mohou znát z iPadu a Macu. Apple službu spustil v roce 2012 na podporu školství, jelikož umožňuje školám vytvářet jedinečné digitální učebnice, kde mohou být vložena videa, různé výukové karty nebo třeba nějaký odkaz na internet a podobně. Vše záleží na kreativitě autora respektive učitele, který učebnici vytváří.

Digitální učebnice byly původně dostupné pouze na iPadu, s OS X Mavericks v roce 2013 však dorazily také na Mac, a to kvůli tomu, že Apple přidal aplikaci iBooks do systému Mavericks. Na iPhonu jste si doposud učebnici na iPhonu otevřít nemohli. To se však s příchodem s iOS 8.4 mění a Apple přináší učebnice z iBooks Author také na iPhone 6 a iPhone 6 Plus, a to především kvůli velikosti displeje obou telefonů.

Učebnice by se měly objevit i v iBookstore na iPhonu s iOS 8.4. Podpora pro učebnice z iBooks Author se poprvé objevila již v první betaverzi iOS 8.4, avšak zůstala všem skryta v záři nové aplikace Music, které se všichni věnovali a této novinky si nevšimli. Apple v iOS 8.4 změnil i zobrazování audioknih, ty se totiž nyní zobrazují v aplikaci iBooks a získaly vylepšené přepínání mezi kapitolami.

img_0946
img_0950

*zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.