Zavřít reklamu

Apple už dávnejšie priniesol užívateľom možnosť pridávať do digitálnych kníh orientačné body, záložky. Spôsob, akým je možné ich pridávať do kníh, hádam v tomto prípade nie je potrebné si popisovať, keďže ide skutočne o jednu z najzákladnejších vecí. Človeka však môže nepochybne zaujať fakt, akým spôsobom je možné k ním pristupovať. Predsa len touto otázkou som sa jeden čas zamýšľal aj ja sám, keďže som pôvodne očakával, že k záložkám bude možné pristupovať prostredníctvom akýchsi označených stránok na spodnej strane obrazovky.

Prístup k ním však je iný, podľa mňa však menej intuitívny. Po označení konkrétnej stránky záložkou je potrebné klepnúť na tlačítko ponuky v ľavej hornej časti obrazovky, ktoré sa v prípade ukážok kníh nachádza medzi položkami KnižnicaKúpiť. Tu stačí užívateľovi následne klepnúť na sekciu Záložky.

Ďalšou novou feature, ktorú Apple obsiahol v minuloročnej verzii iBooks, je možnosť písania poznámok. Aj keď sa v tomto prípade zrejme nebude jednať o každodenne využívanú funkciu, jej prítomnosť môže byť v určitých prípadoch nesmierne užitočná. Samotnú poznámku môže používateľ definovať podržaním prstu na vybranom slove či vete. Softvér môže automaticky označiť celú vetu či časť vety, čo spoznáte automatickým označením textu žltým zvýrazňovačom.

poznamka-1

poznamka-2

Dnes nejčtenější

.