Zavřít reklamu

Apple-Pay-1Výzkum sdílený webem Phoneximi.com nabízí nová data o Apple Pay. Konkrétně se zaměřuje na výkon a přijetí služby ve Spojených státech, kde byla v říjnu minulého roku spuštěna. V průzkumu bylo zapojeno 3000 držitelů kreditních karet a bylo zjištěno, že 11% dotázaných má úvěr. Co však bylo ještě zjištěno je to, že 2 ze 3 majitelů iPhone 6 si údaje ze své karty přidali do telefonu, aby mohli používat Apple Pay. To dokazuje, že zákazníci o tyto služby mají zájem a alespoň je zajímalo, jak služba funguje, ovšem využívají ji i nadále?

Výzkum totiž zjistil, že více než polovina těchto uživatelů zkusili Apple Pay jen jednou a to především proto, aby zjistili, jak služba funguje, ovšem víckrát už jí nevyužili. Průzkum nadále zjistil, že 49% z nich se v obchodě zeptalo, zda mohou použít Apple Pay a 47% nemohli službu použít, jelikož obchod na to doposud nebyl připraven a platby pomocí Apple Pay neakceptoval.

Navíc bylo zjištěno, že dvě třetiny uživatelů, kteří Apple Pay zkusili, se zmínili o tom, že jim služba nefungovala příliš dobře. Buďto přijetí platby na terminálu trvalo příliš dlouho nebo dokonce terminál nefungoval vůbec. Navíc pracovníci v obchodech nedokázali zákazníkovi problém vyřešit a vůbec nevěděli, jak se v těchto situacích mají chovat.

Přesně 52% použili Apple Pay pouze jednou a už znovu ne. Může za to především to, že v součastnosti službu podporuje jen málo obchodů v USA, vezmeme-li v úvahu, kolik jich tam ve skutečnosti je. Mnohdy ani uživatelé neví, že mohou v obchodě s touto službou platit. Apple až nyní začal majitelům obchodů nabízet nálepky, které by si obchodníci měli nalepit na dveře, aby bylo jasně vidět, že v tomto obchodě se může pomocí Apple Pay platit.

Apple Pay

 

*Zdroj: 9to5mac

 

Dnes nejčtenější

.