Zavřít reklamu

sony-logo-ico Predstavenie najočakávanejších smartfónov tohto roku sa pomaly, ale iste blíži a preto sa už teraz môžeme dozvedať niektoré zaujímavé informácie o najlepších telefónoch pre rok 2015. Po bujnom počte únikov, ktoré hovoria o tom čo všetko by mal ponúknuť Samsung Galaxy S6 alebo S6 Edge sa z času na čas dozvedáme aj niečo o novinke od spoločnosti Sony. Po minulých informáciach o tom, že Z4 ponúkne na výber dve rozlíšenia displeja sa dnes obajavili úniky, ktoré nám približujú informácie aj o jej vnútornostiach.

A práve tie by mali patriť, k tým najvýkonnejším aké sa dnes na trhu dajú zohnať. Nová vlajková loď od Sony by mala disponovať, procesorom, ktorý mal byť pôvodne aj v novom Galaxy S6. Avšak kvôli problémom s prehrievaním ho Samsung nahradil vlastným procesorom Exynos. Qualcomm Snapdragon 810, ktorý bude teda použitý v novej Z4 by mal obsahovať štyri procesorové jadrá Cortex-A57 a štyri úspornejšie Cortex-A53, ktorých maximálny takt bude na úrovni 1,55 GHz. Takt časti procesora s jadrami Cortex-A57 pritom siaha vysoko nad 2 GHz. Na uniknutom benchmarku sa nám taktiež ukazuje aj to, že smartfón pobeží na systéme Android 5.0.2 a ponúkne 3 GB pamäte RAM. Táto informácia je pre mnohých mierným sklamaním keďže sa pôvodne vravelo o tom, že „zetštvorka“ ponúkne až 4 GB RAM. O vykreslovanie údajov by sa potom mala podľa úniku postarať grafika Adreno 430, ktorá je až o 30% výkonnejšia ako Adreno 420 používaná v procesore Qualcomm Snapdragon 805.

Niektoré údaje však zatiaľ nepoznáme. A to je práve už zmieňované rozlíšenie displeja, ktoré by mohlo byť FullHD alebo QHD. Úniky taktiež hovorili, že ako hlavný fotoaparát by mohol byť použitý snímač IMX230 z dieľne Sony, ktorý by mal disponovať rozlíšením na úrovni 21 Mpx. Novinka od Sony vraj už prešla certifikáciami FCC, čo nasvedčuje tomu, že by mohla byť predstavená už v najbližšej dobe. Pravdepodobne sa tak stane už v marci/březnu na MWC 2015, ktorý sa každoročne koná v španielskej Barcelone.

2221867_sony-xperia-z4-zrejme-definitivne-so-snapdragon-810

Zdroj: http://www.gsmarena.com/sony_xperia_z4_visits_geekbench_with_its_snapdragon_810_chipset-news-11134.php

Dnes nejčtenější

.