Zavřít reklamu

iPhone 6 a iPhone 6 Plus ikonaVäčšie iPhony sa ukázali ako skvelý obchodný ťah a dvojica nových iPhonov pomáha Applu zvýšiť svoj podiel na svetovom trhu. Teraz Kantar Worldpanel hlási, že vďaka iPhone 6 a 6 Plus sa Applu podarilo zvýšiť podiel operačného systému iOS v 9 krajinách sveta, konkrétne v USA, Veľkej Británii, Číne, Austrálii, Nemecku, Francúzsku, Taliansku a Španielsku. Jedinou výnimkou je Japonsko.

V období, ktoré trvalo 3 mesiace končiac novembrom/listopadem, zvýšil iOS svoj podiel v USA o 4,3% medziročne, čím sa jeho podiel v krajine zvýšil na 47,4%. Ako sa dalo čakať, najpredávanejším smartfónom v krajine bol iPhone 6 s celkovým podielom 19%. Najviac iPhonov potom predali AT&T a Verizon, ktorí predali 57% všetkých iOS zariadení v USA počas spomínaného obdobia.

Najväčší nárast podielu bol zaznamenaný však vo Veľkej Británii, kde bol zaznamenaný nárast o 12,2% a podiel iOS na tamojšom trhu sa tak zvýšil na 42,5%. Naopak, najnižší nárast podielu bol v Číne, iba 1,1%, vďaka čomu sa zvýšil jeho podiel v krajine na 18,1%. Najviac mobilov predal China Mobile, najväčší operátor sveta, ktorý sa postaral o 63% predajov iPhonu v krajine. iPhone 6 Plus pre zmenu v USA získal 41% podiel na poli phabletov, ktorému doteraz kraľoval Samsung Galaxy Note.

iPhone 6 versus iPhone 6 plus
*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.