Zavřít reklamu

jimmy-iovine-crop-324x285Jimmy Iovine bol vyhlásený za jedného z mužov roka 2014 podľa magazínu GQ a pri tejto príležitosti s ním bol spravený rozhovor. Ten sa týkal aj akvizície spoločnosti Beats, ktorú za 3 miliardy amerických dolárov odkúpil Apple a stala sa tak najväčšou akvizíciou v histórii spoločnosti. Iovine samozrejme v rozhovore nespomenul budúce plány spoločnosti Apple, ale naznačil, čo by mohol predstavovať jeho prínos pre Apple. Verí totiž, že Apple má momentálne dieru v hudbe a Iovine je ten, kto môže túto dieru vyplniť. Naráža tým s vysokou pravdepodobnosťou na streamovanie hudby. To je totiž to, čo Applu chýba(lo) a čo Beats má.

V rozhovore tiež odhalil, že už v minulosti bol priateľom Steva Jobsa a jeho cieľom bolo, aby Apple odkúpil Beats, pretože Apple je jediná spoločnosť, pre ktorú chcel Iovine pracovať: „Presvedčil som ich, aby odkúpili túto spoločnosť. Povedal som: Nechcem pracovať pre nikoho iného. Chcem robiť toto v Appli. Viem, že to môžem dosiahnuť v Appli. Nechcem to len predať. Chcem prísť sem, do Stevovej spoločnosti. Poznám vás chalani; viem, čoho ste schopní; viem, že rozumiete populárnej kultúre. Viem, že máte v hudbe dieru; nechajte ma ju vyplniť,“ spomína Iovine a dodáva, že to bolo asi dva roky predtým, ako Apple povedal Áno.

Ani teraz nie je celkom známe, čo vlastne Iovine v Appli robí, no údajne tu má vysokú funkciu a pracuje priamo pod Eddym Cueom spolu so svojim kolegom Dr. Dre. Vraví sa, že jeho prácou je pomoc pri zabezpečovaní obchodov s hudobnými vydavateľstvami, udržiavanie vzťahov Applu s hudobníkmi a tiež spájanie sa s mladším publikom. Tim Cook už dávnejšie vyhlásil, že Iovine a Dre majú veľmi unikátny talent a schopnosti a je veľmi ťažké nájsť takého človeka. Neskôr ich nazval ako výnimočných kreatívnych géniov a uviedol, že Iovinove znalosti v hudobnom priemysle sú jedným z hlavných dôvodov, prečo ho Apple zamestnal. Spoluzakladateľ Beats už v roku 2003 navrhol Applu a Stevovi Jobsovi, že by mohol spustiť predplatnú streamovaciu hudobnú službu, niekoľko rokov predtým, ako sa v tejto oblasti presadilo Spotify a Pandora. Okrem toho pomohol Jobsovi uzatvárať dohody s hudobnými vydavateľstvami pri vzniku iTunes a tiež zabezpečil spoluprácu Apple a U2, ktorá sa odrazila v špeciálnej edícii iPodu.

Jimmy Iovine, Dr. Dre
*Zdroj: GQ

Dnes nejčtenější

.